NB II

Újabb Bajzát-show

Az NB II negyedik fordulójában: Nyíregyháza–Vasas 4-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 4. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Vasas FC 4-0 (1-0)
Nyíregyháza, 2500 néző. Játékvezető: Varga L.
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Csordás, Rubus, Polényi – Törtei, Sándor I., Kákonyi, Huszák T. – Paku, Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Vasas: Hermány – Recklet, Boka, Horváth L., Gál – Engel, Hohmann (Vida, 75.), Remili, Schulz – Nagy G., Zamostny (Cseke, 52.). Edző: Dirk Berger
Gólszerzők: Bajzát (17., 59., 84.), Sándor I. (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár rangadóként vezették fel a szabolcsiak és a fővárosiak összecsapását, a tabella három forduló után mást mutatott, hiszen az első helyezett fogadta az utolsót.

A várakozásoknak megfelelően a hazaiak léptek fel támadólag: az első percben Huszák Tamás tízméteres lövését Hermány bravúrral hárította. Az első percek bizonytalankodása után megnyugodtak az angyalföldiek, és nem rugdosták el vaktában a labdát. Csakhamar mégis vezetéshez jutott a Spartacus: a 17. percben Gál vesztette el a labdát a felezővonalnál, Sándor István azonnal a leshatárról induló Bajzát Péter elé emelt, aki 16 méterről, mesteri módon emelt a kapujából kilépő Hermány felett a hálóba (1-0).

Amikor a vendégek azt hitték, túl vannak a nehezén, szinte a semmiből kaptak gólt, amely alaposan megfogta őket. A 19. percben Zamostny 18 méteres szabadrúgása a léc fölött zúgott el. A 26. percben Remili szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. A 34. percben óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Vasas: Schulz hosszú indítását Zamostny a nyíregyházi tizenhatos vonalán mellel átvette, majd átemelte Rubus felett, de nyolc méterről eleresztett lövését Balogh János óriási bravúrral hárította.

A 39. percben Törtei röviden gurított hazafelé, Balogh felszabadító rúgásába belelépett Hohmann a gólvonaltól három méterre, de a labda nem az üresen maradt kapu, hanem az oldalvonal felé pattant. A 44. percben Recklet beadását Zamostny 11 méterről, kapásból, becsúszva rálőtte, Balogh a gólvonalon elvetődve, nagy bravúrral hárított. Az első félidő végén Hohmann meredek beadása a felső lécet súrolta.

Az első néhány perc kivételével nem játszott rosszul a Vasas, több helyzetet is kidolgozott, ám Balogh János minden alkalommal bravúrral védett. A házigazdáknak is akadtak lehetőségeik, de csak egy gólt szerzett, mert Hermány Bence is magabiztos volt a kapuban.

Az 52. percben Sándor István ügyes háromszögelés után 16 méterről a hálóba lőtt (2-0). Két perccel később Schulz fején megcsúszott Huszák felívelése, éppen Kákonyi elé, aki 14 méterről kapura emelt, Hermány a levegőben úszva húzta le a labdát. Az 59. percben Bajzát igencsak lesgyanús helyzetben kapott labdát, a fővárosiak teljes védelme leállt, a nyírségiek csatára bevezette az ötös sarkáig, majd Hermány lábai között a hosszú sarokba lőtt (3-0).

A váratlanul kapott második gól után csak kóvályogtak a pályán a vendégek, ezt az egycsapásra magabiztossá váló nyíregyháziak azonnal ki is használták. A folytatásban egy ideig csak a mezőnyben zajlott a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben. A 72. percben Hohmann nyolcméteres lövésébe Rubus belelépett. A 84. percben Hermány rossz kirúgása Bajzáthoz került, aki 18 méterről a léc alá emelt (4-0).

Az első játékrészben a Vasas méltó partnere volt a listavezetőnek, de a második felvonásban esélye sem volt a tisztes helytállásra. A második gól után mintha feladták volna a meccset az angyalföldiek, megkönnyítve ezzel a nyíregyháziak dolgát.

– Az első harminc percben tapogatózó játékot láthattunk mindkét oldalról, a kapuk nem forogtak veszélyben, de Bajzát Péter szemfüles góljával mégis a Szpari vezetett, s ez megnyugtatta a csapatot – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa. – Harminc perc után a Vasas is próbálkozott, volt is két nagy lehetősége, aztán a második félidő már egyértelmű volt. Bár Bajzát három gólt rúgott, s ezzel nagyban hozzájárult a sikerhez, de nem csak neki köszönhető a győzelem, hanem annak is, hogy nagyon szervezett volt az együttes. A második játékrészben csak egy kapura lövésük volt az angyalföldieknek, helyzetet is alig alakítottak ki. Igaz, a Spartacusnak sem volt sok, körülbelül öt, de abból négyet be is rúgtak. Nagyon jól megy mostanság a csapatnak!

Olvasói sztorik