NB II

Oda a hosszú hazai veretlenség

Az NB II harmadik fordulójában: Kozármisleny–Sopron 0-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 3. forduló
Kozármisleny SE – Soproni VSE-GYSEV 0-1 (0-0)
Kozármisleny, 300 néző. Játékvezető: Berke
Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Vattai, Fellai, Fenyvesi (Tóth A.., 80.) – Nagy M., Kovács T., Nagy E., Cziráki – Kovács D. (Szabó, B., 67.) – Varga B. Edző: Szabó Zsolt
Sopron: Heinrich – Fazakas, Bognár Zs., Tóth M., Czár (Németh L., 57.) – Sifter, Varga G. – Deme (Horváth A., 53.), Gaál, Szabó L. – Bali (Erdélyi, 78.). Edző: Supka Attila
Gólszerző: Bali (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eleinte mindkét csapat igyekezett megbecsülni a labdát, és pontos passzokkal építeni a támadásokat. A kilencedik percben Cziráki lövését tolta a léc fölé Heinrich Márk. Három perccel később Varga Bence lőtt fölé 15 méterről. A másik oldalon Gaál kapott pontos labdát, már csak Sólyom Csabával állt szemben, de az emelését a hazai kapus lehúzta. A 29. percben ismét Varga Bence kapott labdát a soproni tizenhatoson belül, de próbálkozását Heinrich hárította.

A 32. percben egy szabadrúgás élesen érkezett a soproni kapu elé, de Fellai éppen csak lemaradt róla. Három perc elteltével Cziráki visszagurított labdáját Kovács Dániel közelről, nagy helyzetben fölé lőtte. A negyvenedik percben egy soproni szöglet után Czár Richárd kapásból lőtt, de a felső lécet találta el. Az első félidő igazán jó iramúra sikerült. Inkább a hazaiak akarata érvényesült, ők alakítottak ki nagyobb helyzeteket, de a vezetést nem tudták megszerezni. A soproniak az utolsó öt percben találtak magukra, és átvették az irányítást.

A szünet után Nagy Erik kísérletét Heinrich bravúrral hárította, majd egy szöglet után Fellai elé került a labda, de a lövését a vendégkapus ismét védte. A 66. percben Bognár Zsolt röviden gurított haza, Varga lecsapott a labdára, de Heinrich együtt élt a játékkal, és becsúszva tisztázott a csatár elől. A 72. percben Fazakas váratlanul lőtt távolról, Sólyom a léc fölé ütötte a labdát. Egy perc múlva Fazakas középre fejelt, és az érkező Bali Péter közelről a hazai kapuba bólintott (0-1).

A gól után kontrákra rendezkedett be a Sopron. Szinte kettészakadt a pálya, mindkét együttes nagy rohanásba kezdett. Mindent egy lapra feltéve támadott a Kozármisleny, a Sopron pedig ellenakciókkal próbálta végleg eldönteni a mérkőzést. Támadtak a baranyaiak, az SVSE pedig hősiesen védekezett. A 92. percben Heinrich tolta ki a léc alól a hazaiak szabadrúgását. Több gól nem született, így megtört a Kozármisleny hosszú idő óta tartó hazai veretlensége.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a Pécs egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője elemezte:

Ismét a rossz helyzetkihasználásnak köszönheti a vereséget a Kozármisleny. Megint jól kezdte a mérkőzést, volt két-három nagy helyzete, de a Sopron előtt is adódott egy nagy lehetőség. Az első félidő úgy zárult, hogy mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, ennek itta meg a levét a második felvonásban a házigazda. A szünet után már nem tudtak olyan nagy helyzeteket kidolgozni a hazaiak, mint korábban. Lehetőségeik voltak, de ziccereik nem. Az SVSE egy hátulról felépített, oldalváltásokkal tarkított, szép kontra végén szép gólt szerzett.

Ezután már csak rögzített helyzetekből és átlövésekből veszélyeztetett a Kozármisleny, amely az első félidőben megnyerhette volna a meccset, de legalábbis előnyt szerezhetett volna. A folytatásban vagy elfáradtak, vagy a Sopron agresszívabban védekezett, és ezért nem volt annyi lehetősége a házigazdának. Nem tudták azt a játékot hozni, mint az első félidőben. Hiányzott a kreativitás, és hiányzik egy olyan játékos, aki perdöntő gólokat képes lőni. Most már győzelmi kényszerben vannak a baranyaiak, és egy újjáalakult csapat számára mindig nehéz kijönni a hullámvölgyből. Játékban nem látok nagy problémákat, a helyzetkihasználás viszont más kérdés. Az képességek kérdése, nehéz tanítani…

Olvasói sztorik