NB II

Megint kiselejtezik egymást

Négy NB II-es búcsúzója biztosan lesz a Magyar Kupa második fordulójának, szerdán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy mérkőzéssel már kedden megkezdődött a Magyar Kupa országos főtáblájának második fordulója. Az NB II-es csapatok közül a Szolnok, a Tatabánya, a Kozármisleny és a Vasas már nincs versenyben, és most további másodosztályú búcsúzókra van kilátás.

Sajnos a szövetségben továbbra sem látják be, hogy semmi értelme kiszórni az NB II-es csapatok felét, miközben megyei osztályokban szereplő együttesek akadálytalanul továbbmennek. Nincs erősorrend, vagy kiemelés a sorsolásnál, ezért kerülhettek össze ismét a másodvonalbeli csapatok.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség nagyon helyesen igyekszik megemelni a Magyar Kupa rangját, például jelentős pénzdíjakkal jár a jó szereplés. Ám ezzel párhuzamosan, valakik úgy készítették el a sorsolást, hogy a versenyző negyvennégy klub közül húszat kiemeltek, és ők úgynevezett erőnyerők. Így tehát, miközben mi harcolunk egymással a továbbjutásért, NB III-as csapatok nevetve várják, hogy ki jut majd tovább. Jó a szándék, de aki ezt kitalálta, azonnal össze is rombolta az illúziót. Nem lehet azt mondani, hogy ez huszonegyedik századi megoldás lenne, hogy finoman fogalmazzak – mondta a veol.hu oldalon ifj. Mihalecz István, az FC Ajka vezetőedzője.

A bajnokságban két győzelemmel rajtoló Nyíregyháza a Ceglédet látja vendégül.

– Egyértelműen a győzelem a cél, a kupában is sikeresen szeretnénk szerepelni. A győzelmek jót tettek az önbizalmunknak, hasonlót várok szerdán is. Bátor támadójátékot, és azt, hogy miként az eddigi kupameccset, és a két bajnokit, most is kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót – vélekedett Kákonyi Dániel, a Spartacus új játékosa a szon.hu oldalon.

Két erős középcsapat találkozik egymással a Dunaújváros PASE és a Szigetszentmiklós párharcában, amit az alaposan megerősített újonc otthonában rendeznek.

– A Szigetszentmiklós csapata hosszú évek óta meghatározó tagja az NB II-nek, így komoly és rutinos ellenfél – kezdte a klub honlapján Dobos Barna, a DPASE szakvezetője. – Több külföldi és tehetséges játékos alkotja a csapatukat, akik szervezetten, egységesen játszanak. Az edzőjük, Zoran Kuntics is szép eredményeket ért el, nagy ismertségnek örvend, ezért sem lesz egyszerű a szerdai mérkőzés.

A Sopron a Baranya megyei első osztályú Siklós otthonában lép pályára. Az SVSE szakvezetése elsősorban az eddig kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgókat játszatja, illetve több fiatal is szóhoz juthat.

– Hosszú, angol mintájú sorozatba vagyunk, ennek a következő állomása a Magyar Kupa-mérkőzés. Megvannak a fontossági sorrendek (bajnokság, kupa), amit szem előtt tartunk. Ennek megfelelően próbáljuk a csapatot összeállítania kupameccsre – mondta a klub honlapján Supka Attila szakmai igazgató. – Azok, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, a fiatalokkal kiegészülve fognak játszani. Hisz mindenki egyenértékű tagja a csapatnak, a keretnek. A továbbjutás a célunk, így készülünk a találkozóra.

A Zalaegerszeg két forduló után még nyeretlen az NB II-ben, pedig a csapat idén ismét a feljutást célozta meg. Hétfőn a csapat és a szakvezetés is úgy döntött, hogy szeretnék a nézőket kiengesztelni az elmaradt hazai siker miatt. Szerdán a ZTE a Magyar Kupában éppen előző bajnoki ellenfelét, az Ajka csapatát fogadja, amellyel szombaton 2-2-t játszott.

– A hibákat szeretnénk kijavítani, és biztos vagyok benne, hogy tudunk sokkal jobban is futballozni – mondta Máté I Péter csapatkapitány a zaol.hu oldalon. – A csapat és a szakvezetés közös döntése, hogy a szerdai kupamérkőzésre szeretnénk meghívni szurkolóinkat. Reméljük, hogy nagy számban jönnek ki buzdítani bennünket, és kérjük is, hogy így legyen. A belépőik árát a csapat fogja fizetni, hogy ezzel is kiengeszteljük őket. Győzni akarunk és továbbjutni a Magyar Kupában, mert most ez lenne számunkra a legfontosabb. Mindent megteszünk ezért, reméljük, sikerülni is fog.

A bajnokságban még nyeretlen Balmazújváros csapatának szerdán 19 órától a Békéscsaba otthonában van jelenése a Magyar Kupában.

– Szeretnénk egyre jobban teljesíteni, a siófoki meccshez képest a Kisvárdával szemben megvívott ütközeten már láttam előrelépést, amit az eredmény is mutatott. Ennek ellenére hátul továbbra is sok hibával játszottunk, ebben további javulásra lesz szükség. Hétfőn értékeltük a Várda elleni meccset, aztán taktikai edzést tartottunk, kifejezetten a Békéscsabára készülve. Ismerjük a csabaiak stílusát, mindig nagy csatát szoktunk velük vívni, ezúttal is erre számítunk, szeretnénk továbbjutni – mondta el várakozásait a boon.hu oldalon Híres Gábor, a Balmazújváros vezetőedzője.

Két élvonalbeli csapat is pályára lép szerdán, a papírforma alapján mindkettőnek illik továbbjutnia, hiszen a Puskás Akadémia az NB III-as Andráshida, a Mezőkövesd pedig a Bács-Kiskun megyei első osztályú Kunszállás vendége lesz.

– Komolyan kell vennünk az összecsapást, hiszen a kupamérkőzés a felkészülésünk része. Megtiszteljük őket is azzal, hogy nem lazán állunk hozzá – mondta a kovesdisport.hu oldalon Véber György, a Mezőkövesd edzője. – Gondolom, hogy ők egy héten néhányszor edzenek, míg mi most növeltük a terhelést. Nem nagyon rotálunk, de most új védelmet próbálok ki, hiszen van új játékosunk is. Fótyik, Gévay és Búrány is mindenképpen ott lesz a pályán. Szeretnénk gyorsan döntésre vinni a dolgot, a meccs második felében pedig szimpatikusan spórolni. Száz százalékot kell adnunk, mert a kupában a kicsik is megtréfálhatják a nagyobbakat, ahogyan azt tavaly megtapasztaltuk.

Magyar Kupa, 2. forduló

Augusztus 27. kedd

Cigánd SE – Fortress-Felsőtárkány 3-2

Augusztus 28. szerda

16 óra: Nyíregyháza Spartacus FC – Ceglédi VSE

16.30: Kunszállás SE – Mezőkövesd Zsóry FC

16.30: Balassagyarmati VSE – Kemecse SE

16.30: Gödöllői SK – Szeged 2011-Grosics Akadémia

16.30: Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE – Szigetszentmiklósi TK-Erima

16.30: Viadukt-Tópart Biatorbágy – Veszprém FC

16.30: Tarr Sprint Andráshida SC – Puskás Akadémia FC

16.30: Thermal Spa Siklós FC – Soproni VSE-GYSEV

16.30: Uraiújfalu SE – Geresdlak SE

19 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

19.30: Zalaegerszegi TE FC – FC Ajka

Erőnyerők: Nagykőrösi Kinizsi Törtel FC, Kisvárda, Pilis LK-Legea, Nyírbátori FC, Kazincbarcikai BSC FC, Felsőzsolca VSC, RKSK, Voyage SE, Termálfürdő Tiszaújváros, ESMTK, BKV Előre, Tolle UFC Szekszárd, Zalaszentgróti VFC, Bajai LSE, Hévíz SK, Aqital-Publo Csákvári TK, Balatonfüred FC, Futura Mosonmagyaróvár, Gyirmót FC, Sárszentmiklósi SE.

A 12 párharc győzteseihez húsz erőnyerő csapat csatlakozik a harmadik fordulóban.

Olvasói sztorik