NB II

Másodosztályú sikerek

A Dunaújváros a Videoton II-t, a Kozármisleny a Paks tartalékcsapatát győzte le felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy hőségben kezdődött szerda délután Pálhalmán a Vidi II első nyári felkészülési mérkőzése. Az ellenfél a Dunaújváros csapata volt, melynek kezdőcsapatában kapott helyet Papp Máté, aki a mai napon került kölcsönbe a székesfehérváriaktól – tudósít a Videoton hivatalos honlapja.

A 12. percben egy szép hazai akció végén Böőr a leshatárról lépett ki, majd az alapvonalról visszapasszolt középre, ahol érkezett Thiago, és a kapuba vágta a labdát (1-0). Az első játékrész közepén kényszerű cserét kellett végrehajtania Szíjjártó István vezetőedzőnek, ugyanis Balog Gergő keze egy esést követően csúnyán bedagadt, helyére Géresi állt be. A 38. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, azonban Sándor kivédte Godslove 11-esét. Egy perccel a szünet előtt, egy kapu előtti kavarodást követően Thiago duplázta meg a dunaújvárosi csapat előnyét.

A 74. percben Milan Perics adott remek labdát Elek Bencének, aki az ötös sarkáról a jobb felső sarokba helyezte a játékszert. Tíz perccel később ismét Elek került helyzetbe, nagy erejű lövése a léc alá tartott, azonban Bartus óriási bravúrral védett. Három perccel később a túloldalon Gábor Péter is bemutatott egy gyönyörű védést, majd a 90. percben Vaskó fejelhetett hat méterről kapura, azonban Bartus ezt a kísérletet is hárította, így végül maradt a 2-1.

Felkészülési mérkőzés

Dunaújváros PASE – Videoton FC II 2–1 (2–0)

Pálhalma

Dunaújváros PASE: 1. félidő: Orbán – Szauter, Burucz, Farkas, Ato, Böőr, Szalai, Papp, Godslove, Thiago, Csehi. 2. félidő: Bartus – Villám, Nikolov, Beleuc, Sáfár, Lázár, Galambos, Soron, Birtalan, Perovic, Sitku. Edző: Dobos Barna

Videoton FC II: Sándor (Gábor, 46.) – Farkas, Tar (Varga, 46.), Vaskó, Sárközi (Elek B., 46.) – Kiprich, Balog (Géresi, 25.), Paudits (Jankovics, 46.), Alex (Balog, 60.) – Lencse (Perics, 40.), Tóth Edző: Szíjjártó István

Gólszerzők: Thiago (12., 44.), illetve Elek B. (74.)


A paksi tartalékok ellen lépett pályára az NB II-es rajtra készülő Kozármisleny SE. A baranyaiak szakmai stábja most is játékosokat tesztelt. Szabó Zsolt vezetőedző a klub hivatalos honlapjának elmondta, szeretné tovább erősíteni az együttest, hiszen az egycsoportos NB II-ben komoly kihívás vár csapatára.

Az első félidőben nagy fölényben játszott a Kozármisleny – keveset volt az ellenfélnél a labda – és 4 gólt is sikerült szerezniük.

A második játékrészben már nem lehetett elmondani ugyanezt, rengeteg hiba jellemezte a hazaiak játékát. A második félidő krónikájához tartozik, hogy büntetőt hibázott a Kozármisleny, illetve a félidő közepétől Turi sérülése miatt emberhátrányban is játszott.

Felkészülési mérkőzés

Kozármisleny – Paks II 4–0 (4–0)

Kozármisleny. 100 néző

Kozármisleny: 1. félidő: Sólyom – Fenyvesi, Fellai, Vattai, Kiss M. – Kovács T., Banai – Cziráki, Despotovic, Zsdrál – Varga B.

2. félidő: Sólyom – Vég, Kovács T., Tar, Fenyvesi – Bozsovics, Szabó B., Turi, Vituska – Pap R., Varga B. Edző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Varga B., Zsdrál, öngól, Cziráki

Olvasói sztorik