NB II

A nap híre: ostromállapot Angyalföldön

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétvége híre, miszerint komoly érdeklődés övezte a szombat délutáni Vasas–Újpest felkészülési mérkőzést, amely alatt és után mindkét csapat szurkolótábora számon kérte kedvenc klubja vezetőit a gyenge szereplés miatt:

Ilyen esetben mindig felteszi az ember a kérdést, hogy mi vezethetett idáig? A Vasas és az Újpest is az ország egyik patinás klubja. Nagy szurkolói bázissál rendelkeznek, de évek óta gyengélkednek. Két fővárosi klub, komoly tradíciókkal, a Vasas mégis a másodosztályban szerepel, és tavasszal nem sikerült visszakerülnie az élvonalba. Német a tulajdonos és német az edző, úgy tűnik, minden rendben van a háttérben, de a Mezőkövesddel szemben mégis alulmaradtak.

Ami az Újpestet illeti, elég ránézni a tabellára, évek óta csak epizódszereplő az első osztályban. Amikor a belga tulajdonos megérkezett, mindenki azt hitte, élcsapattá válnak a lilák, abban bíztak a szurkolók, hogy a következő években szeretett klubjuk pályája felfelé fog ívelni, a klubba tőke, a csapatba pedig játékosok kerülnek. Tele voltak légióssal, de látjuk a szereplésüket, igencsak bukdácsolós évük volt.

A két szurkolótábor nehezen viseli ezt a helyzetet, talán ezért is mentek ki ilyen létszámban, és ezért kérték számon a tulajdonosokat és a vezetőket, hogy miért tart itt a klub? Hova tűntek a pénzek, hol vannak a játékosok, mi történik szakmailag? Nem ehhez szoktak a patinás fővárosi klubok szurkolói.

Ezért alakult ki pattanásig feszült ostromállapot. A Vasasnak vissza kell jutnia az élvonalba, az Újpestnek pedig a hírnevéhez méltóan kell szerepelnie, de a két csapat egyelőre meglehetősen távol áll attól, hogy a szurkolói elvárásoknak megfelelően teljesítsen. Látva az Újpest kezdőcsapatát és belgiumi meccseit, nagy kérdés, hogy meghatározó szerepet fog-e játszani az élvonalban, vagy a futottak még kategóriához tartozik inkább? Utóbbit a szurkolók továbbra sem fogják tűrni…

Olvasói sztorik