NB II

Nem kellett, ezért nem marad

Birtalan Botond a PMFC-vel az élvonalban szeretett volna játszani, végül Dunaújvárosba távozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 24 éves középpályás, Birtalan Botond megfordult már a Sopron, a Kecskemét és a REAC csapatában is, de volt a román Liberty Salonta és a Bihor Oradea játékosa is. A tavalyi őszt Debrecenben töltötte, ott azonban nem kapott lehetőséget az első csapatnál, ezért Pécsre igazolt, de ott is a másodosztályba irányították, a Kozármisleny együtteséhez.

Tavasszal 12 meccsen kapott lehetőséget, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mivel a szezon vége előtt megtudta, hogy továbbra sem számolnak vele a PMFC-nél, elhatározta, hogy távozik Kozármislenyből, és szinte azonnal igent mondott az ugyancsak NB II-es Dunaújváros Pálhalma invitálására.

– Miért távozott Kozármislenyből?
– Nagyon jól éreztem magam, a csapattársak és az edzői stáb tagjai is kedvesek, normálisak voltak, de nem titkoltam, hogy én mást terveztem, azt, hogy odakerülök a PMFC-hez. De nem így jött össze, két vagy három meccs volt hátra az előző szezonból, amikor közölték, hogy nem számítanak rám. Nem örültem neki, és bármennyire is minden tekintetben jó a helyzet Kozármislenyben, egyértelmű volt, hogy tovább fogok állni. Sajnálták, de megértették minden szempontból – mesélte Birtalan Botond.

– Mi tapasztalt Dunaújvárosban?
– Múlt pénteken beszéltem a vezetőkkel, és amint megkerestek, azonnal igen mondtam. Hétfő óta edzek a csapattal, amelyről már az előző évadban tudni lehetett, hogy a legjobb kerete van az NB III-ban. Még nem tudom pontosan, idén milyen célokkal vágunk neki a másodosztálynak, de a játékoskeret továbbra is nagyon jó, hiszen csupa élvonalbeli vagy NB II-es labdarúgó szerepel az együttesben. Minden lehetőség megvan, hogy két-három éven belül az első osztályba jussunk, ezért váltottam.

Olvasói sztorik