NB II

Jelentős átalakulás Kozármislenyben

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is számos távozója van a baranyai NB II-es csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kozármisleny FC is elkezdte a nyári felkészülést az egycsoportos NB II-re. Az előző évekhez hasonlóan idén is jelentős átalakul a baranyaiak kerete.

Boda József a Vasasba igazolt. Távozik Karacs Roland is, aki két és fél évig erősítette a csapatot, és 19 éves kora ellenére már 61 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, s ezeken hat gólt szerzett. A klub honlapja azt írja, hogy a Gyirmót csapatával készül.

Elhagyja Kozármislenyt Erőss Csaba is, aki szüleivel Ausztriába költözik. Ugyancsak távozik Berdó Valentin. Az U18-as válogatott Nagy Dominik a PMFC kölcsönjátékosaként szerepelt a szomszédban, de szerződését nem hosszabbította meg Pécsett, jelenleg a Ferencváros első csapatával készül, pályára lépett a Szekszárd elleni felkészülési mérkőzésen is a Puskás Ferenc Stadionban.

Nem lesz a Kozármisleny játékosa Marko Bjelanovics sem, akinek 21 meccsen két gól és nyolc gólpassz volt a mutatója. Az előző keret tagjai közül a PMFC-vel kezdte meg a felkészülést Fellai József, Városi Viktor, Danijel Romics, Nagy József és Frőhlich Roland is.

Akik biztos maradónak tűnnek: Sólyom Csaba, Helesfay Donát, Fenyvesi Olivér, Kiss Márton, Kovács Tamás, Vég Bence, Szabó Balázs, Schmidt Zsolt, Birtalan Botond, Zsdrál Miroszláv. Érdekesség, hogy Kovács Tamást is a maradók közé sorolja a klub honlapja, bár ő az élvonalbeli Lombard Pápa csapatánál vesz részt próbajátékon.

A Kozármisleny csapatát továbbra is a Szabó Zsolt, Mucha József edzőpáros irányítja. Nekik a sok távozó helyett értelemszerűen új játékosokra van szükségük, mert a bajnokság és a Magyar Kupa mellett most már a Ligakupában is el kell indulnia a másodosztályú együttesnek, tehát a korábbiakhoz képest jóval több mérkőzés vár a baranyaiakra.

A felkészülést 12 próbajátékos kezdte el a Kozármisleny csapatával, köztük Baranya megyei labdarúgót ugyanúgy volt, mint NB II-es szinten ismertebb, rutinosabb játékos.

A megyei első osztály bajnokcsapata, a Pécsvárad színeiben harminc gólt szerzett Tóth Adrián, aki korábban már játszott Kozármislenyben. Vattai Balázs 22 éves kora ellenére már 72 NB II-es mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros II-ben. A sok fiatal próbajátékos között már ismerősként üdvözölhették Bozsovics Milánt, akit már télen szerződtetni kívántak, de akkor egy sérülés miatt ez meghiúsult.

A héten további próbajátékosokat várnak Szabó Zsolték, így lesz dolguk bőven, hogy felmérjék kire számíthatnak közülük a megerősödő másodosztályú mezőnyben.

Az edző edzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik