NB II

Azonnal visszajutnának az NB II-be

A DVTK utánpótlásából 19 év után távozó Borbély Péter lett a harmadosztályú KBSC új edzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban a bizonytalanság jellemezte a kazincbarcikai klubot, amely a gyenge tavaszi szereplés, és néhány súlyos vereség után az NB II Keleti-csoportjának utolsó helyén zárt, így a harmadosztályba süllyedt. A játékosok többsége távozik, és Kiprich József vezetőedző sem maradt. Egy ideig az is kérdéses volt, hogy László János tulajdonos marad-e a klubnál, ami tulajdonképpen létkérdés a borsodi város labdarúgásában.

Nos, péntekre fény derült a KBSC-nél bekövetkezett személyi változásokra: Borbély Péter lett a vezetőedző és szakmai vezető, Gulyás Tibor, a Timpanon Kft. vezetője, az ÉRV Zrt. egykori vezérigazgató-helyettese pedig az ügyvezető-igazgató.

Borbély Pétert szinte mindenki ismeri a megyei labdarúgásban: a Diósgyőri Gimnázium testnevelő tanára, A-licences edző, valamint a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója, bár utóbbi tisztségéről szerdán lemondott, éppen a kazincbarcikai szerepvállalása miatt. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott: minél több hazai, környékbeli fiatalnak szánnak szerepet, de ez nem mehet az eredményesség rovására az NB III-ban.

– Az a cél, hogy minél jobban szerepeljen a felnőtt csapat, és az utánpótlás is minél összeszedettebb legyen. Ennek megvan a háttere, hiszen a város támogatja a klubot és a tulajdonos is marad – mondta Borbély Péter, a KBSC új edzője. – A kazincbarcikai foci múltja és hagyományai azt mondatják, hogy szeretnénk visszajutni az NB II-be, ez a kimondott cél, aztán majd meglátjuk menetközben, hogyan alakulnak a dolgok. Olyan csapatot szeretnénk, amelyben jó futballisták vannak. Jól szereplő csapatot képzelünk el, de nem a külföldiekre akarunk építeni. Minél több hazai, környékbeli fiatalnak szánunk szerepet, de ez természetesen nem mehet az eredményesség rovására.

Az elismert utánpótlásedző hosszú időt töltött a DVTK kötelékében, ő volt az egyik legrégebbi bútordarab, de most elköszönt.

– Megszakítottuk kapcsolatot, eljöttem. Nehéz volt, mert nagyon szerettem Diósgyőrbe dolgozni. Tizenkilenc évet töltöttem ott, ebből a legutóbbi hét esztendőt szakmai vezetőként. Ebben a hosszú időszakban történtek változások bőven, de ezeket úgy éltem végig, hogy vagy csapatnál, vagy vezetőként tevékenykedtem. Mindig jó szívvel fogok visszagondolni a klubra, és ki tudja, mit hoz a jövő – mondta Borbély Péter.

Olvasói sztorik