NB II

Saját hazájában lehet próféta

Németh Zoltán szülővárosában lesz vezetőedző, csak még azt nem tudni, melyik osztályban indul az SVSE.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amit a Rangadó.hu szerdán megírt, abból csütörtökön valóság lett: Németh Zoltán lett a Sopron vezetőedzője. A kudarccal végződött osztályozó után Bücs Zsolt távozott, a vezetőség pedig a korábbi ajkai trénert nevezte ki, aki szülővárosa csapatát irányíthatja a következő szezonban. Az SVSE jövője azonban még mindig bizonytalan, mert bár papíron kiesett az NB II-ből, adminisztratív úton van esélye a másodosztályú folytatásra.

– Nagyon örültem a kinevezésnek, és büszke vagyok rá, hogy a szülővárosomban lehetek vezetőedző – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Németh Zoltán. – Némileg bonyolítja a helyzetet, hogy még nem tudjuk, melyik osztályban indulunk. Türelmesen várunk hétfőig, addig nem is tudunk mást csinálni. Titokban minden edzőnek az a vágya, hogy saját városában kérjék fel, ezzel már futballistaként is így voltam. Az ajkai szezonomból is sokat tanultam, kicsit talán elkapkodott döntés volt a részemről a lemondás, mert így is a klub történetének legjobb szezonját érték el, de ez már a múlt. Sopronban megvannak már a segítőim is, Katona Sándor lesz a másodedző, Gosztola József pedig a fiatal tehetségek munkáját koordinálja, egyébként mindketten helyi kötődésűek.

Koncepció mindkét osztályra

Csiszár Ákos szakosztályvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a vezetőedzői poszt döntésében fontos volt a származás.

– A helyi kötődésű szakemberek prioritást élveztek, a tulajdonosi kör pedig Németh Zoltánra szavazott, azt elárulhatom, hogy három szakember közül választottuk ki őt. – magyarázta az SC Sopron elnökeként is tevékenykedő sportvezető, majd hozzátette, nem tétlenkednek, habár csak június 24-én dönt az MLSZ az ügyükben, mindkét osztályra felkészülnek. – A bizonytalanság sosem jó, de nem tétlenkedünk, NB II-re és NB III-ra is megfelelő koncepciót dolgozunk ki a döntés meghozataláig. Felkészülünk tehát minden eshetőségre, hogy a döntés ne érjen minket váratlanul – mondta Csiszár Ákos.

Olvasói sztorik