NB II

Repülővel mennek az osztályozóra

Az NB III-ért küzdő Ebes szurkolói legalábbis biztosan...

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hajdú-Bihar megyei bajnok Ebes az ország másik végéből kapott ellenfelet: az NB III Bakony-csoportjában küzdő Körmend, mint a liga legjobb 6. helyezettje szerzett jogot arra, hogy osztályozón szerepelhessen. Az ebesi fociklubot 1961-ben alapították, s még soha nem ért el akkora sikert, mint most. A 4400 lelkes község csapata ráadásul úgy lett bajnok, hogy három éve csak azért maradhatott benn a megye I-ben, mert a Létavértes visszalépett. Az első mérkőzést itthon játsszák az ebesiek, vasárnap 17 órától fogadják a körmendieket – adta hírül a dehir.hu.

„Ez a futball ünnepe lesz Ebesen, történelmi pillanat” – mondta a honlap megkeresésére Kis Sándor klubelnök. „Az ebesiek mellett várjuk a barátainkat, sokan jelezték már Püspökladányról, Karcagról, Szolnokról, Debrecenből, sőt a Lokitól is, hogy jönnek, szurkolnak nekünk. A Körmend egyébként egy nagyon szimpatikus csapat, biztosan kiváló meccset játszunk velük, melyből mi jövünk ki győztesen” – tette hozzá bizakodva.

Szabó Szilárd elnöki tanácsadó azt kéri, mindenki időben érkezzen, ugyanis beléptetés lesz (egy helyen, a művelődési ház irányából). Ő azt hangsúlyozta, hogy érzik, sokan drukkolnak annak, hogy a három csoportos NB III-ban Hajdú-Biharnak két csapata legyen. Ők is drukkolnak a Létavértesnek, szombaton például ott lesznek Tiszafüreden, hogy biztassák a létaiakat, vasárnap pedig várják őket.

S hogy mi lesz a visszavágón, amit az Ebestől 500 kilométerre lévő Körmenden rendeznek jövő szombaton? Reméljük, győzelem – csak hát oda el is kell jutni valahogy. Kis Sándor klubelnöktől megtudtuk, hogy a csapat már korábban elmegy busszal, hogy még a helyszínen is tudjanak tréningezni, a családtagok, szurkolók, gyerekek és a vezetőség egy csoportja viszont valószínűleg repülővel jut majd el a helyszínre.

Szabó Szilárd a részletekbe beavatva elmondta, sok drukker egész évben támogatta a csapatot, köztük gyermekek, mozgássérült gyermekek is. Őket szeretnék megkímélni a 6-7 órás utazástól. A gép Debrecenből száll majd fel, azt azonban egyelőre még nem tudni, hányan ülhetnek rajta.

Olvasói sztorik