NB II

Hat távozó már biztos

A rutinos Sorin Botis sem marad Békéscsabán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tervek szerint július 1-én kezdi a nyári felkészülést az NB II-es Békéscsaba együttese. Hat labdarúgó szerződését nem hosszabbítják meg. Név szerint Máthé Gábor, Sorin Botis, Sorin Raducu, Varga Norbert, Adrian Hadar és a kolumbiai Mendez kényszerül távozni.

– Az a tervünk, hogy három-négy korábbi békéscsabai labdarúgót hazahozzunk. Szeretnénk egy huszonkét tagú, stabil keretet kialakítani, ami nem lesz egyszerű feladat, mivel sok játékos nem tudja megítélni, hogy mennyit is ér valójában – mondta a beol.hu oldalon Pásztor józsef vezetőedző. – Az új tulajdonos belépésével a múlt nyáron a vezetés a bajnoki cím megszerzését, az NB I-be jutást tűzte ki célul. Az őszi idényt követően az élen álltunk, majd jött a tavasz. A szezon közepén két hét alatt négy mérkőzést játszottunk (Nyíregyháza, Újpest B, Mezőkövesd, Vasas), amelyeken csak egy pontot szereztünk, és itt elbuktuk a bajnokságot. Fizikailag nem volt olyan topformában a csapat, hogy a szerda-szombat ritmust csúcsformában teljesítse, emiatt kaptunk ki háromszor, és értünk el egy pontot az Újpest B ellen.

A mindig kritikus és szókimondó Pásztor József úgy fogalmazott: nem a legjobb, hanem a legszerencsésebb csapat nyerte a bajnoki címet a Keleti-csoportban, mert a bajnok Mezőkövesd a Szolnok és az Orosháza ellen is ajándékba kapta a három pontot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik