NB II

Csányi hamarosan beszáll

A Rangadó.hu úgy értesült, az MLSZ-elnök személyében újabb tőkeerős befektető kapcsolódik be a magyar klubfutballba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csányi Sándor 2010 nyara óta tölti be az MLSZ elnöki posztját, de információink szerint a közeljövőben a hazai klubfutballba is beszáll. Úgy tudjuk, nem magánszemélyként, hanem az egyik cégén, minden valószínűség szerint a Pick Szeged Zrt-n keresztül. Ebből pedig már egyáltalán nem nehéz kitalálni, hogy melyik csapatnál szövögethetnek nagyratörő terveket: bizony, az NB II Keleti-csoportjában jelenleg 12. helyen álló Szeged 2011 együtteséről van szó.

A Rangadó.hu úgy értesült, hogy Csányi szegedi szerepvállalásának komoly esélye van, pláne akkor, ha idén tavasszal a Békéscsaba nem jut fel az NB I-be, hiszen abban az esetben a térség továbbra is stratégiailag felfuttatni való területnek számítana. Az MLSZ-elnök már november közepén, a Csongrád megyei labdarúgás százéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen is tett arra célzásokat, hogy vannak tervei a szegedi focival kapcsolatban. A bankvezérnek több érdekeltsége is van a környéken, az egyik a Pick Szeged Zrt., amely tudomásuk szerint eddig is támogatta a városi labdarúgóklubot.

Természetesen magától az érintettől szerettük volna megtudni, hogy mikor, illetve milyen mértékben és formában tervez befektetni a szegedi labdarúgásba, de kérdésünkre sajnos csak ezt a választ kaptuk:

„A Pick Szeged Zrt-hez érkezett e-mailt továbbítottuk az OTP titkárságára, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy Csányi Sándor a héten szabadságon van” – írta a szalámigyár titkárságvezetője.

Új stadion épül

Hogy Szegeden valami megmozdult a háttérben, méghozzá jó irányba, arról árulkodnak Gálhidi György szavai is. A vezetőedző az egyik sporttelevízió reggeli műsorában elmondta, hogy modern, villanyvilágítással rendelkező stadion építése kezdődhet még az idei évben, Szegeden. A vadonatúj létesítmény ügye már a tervek elfogadásánál tart, megvan a terület, az anyagi háttér, és a város is támogatja a projektet.

Ami az önkormányzatot illeti, múlt heti hír, hogy városi támogatás nélkül maradhat a Szeged 2011 csapata, ha a február 22-i szegedi közgyűlés elfogadja a 2013-as évre tervezett költségvetést, mert a tervezett támogatási körből kiesett az NB II-es együttes. Ez is azt mutatja, ha továbbra is komoly élvonalbeli tervei vannak a klubnak, mihamarabb be kell vonniuk egy tőkeerős, hosszútávra tervező befektetőt.

Az első fázis értéke majdnem 1 milliárd

A Magyar Labdarúgó Szövetség kommunikációs és marketing igazgatósága arról tájékoztatta honlapunkat, hogy jelenlegi információik szerint Szegeden a legnagyobb beruházást a Szeged 2011 Kft. tervezi.

A Szeged 2011 Kft. tárgyi eszköz beruházások/felújítások jogcímen a 2012–2013-as támogatási időszakban „Szeged Etelka sori Stadion rekonstrukciója I. fázis” projektelemet kívánja megvalósítani. A tervezett létesítmény a sporttelep meglévő stadionjának rekonstrukciójaként valósul meg, a futópálya nélkül, kifejezetten futball céljára. A meglévő kiszolgáló épületeket elbontják. A gazdasági társaság célja az UEFA előírásoknak megfelelő, 4000-6000 fő befogadására alkalmas futballstadion kialakítása, amely a következőket tartalmazza: füves labdarúgópálya drénezéssel, fűtéssel, világítással – közönség kiszolgáló létesítmények parkolók, vizesblokkok, büfék – öltözők, VIP- és sajtóhelyiségeik. Az első fázis igényelt/tervezett beruházási, felújítási értéke 921.451.732 forint.

A benyújtott pályázat elbírálása során az MLSZ hiánypótlásra szólította fel a pályázót. Az eljárás folyamán a társaság kérte az eljárás felfüggesztését, a hiánypótlás beérkezését követően folytatódott az eljárás. Az előértékelés jelenleg folyamatban van. A következő lépésben az MLSZ az adópolitikáért felelős miniszter és a sportpolitikáért felelős miniszter részére véleményezésre továbbítja majd az MLSZ Elnöksége által jóváhagyott/javasolt támogatási összeget.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik