NB II

Édes élet

Balogh Pál alighogy befejezte a játékot Cegléden, máris edzőként bizonyíthat Szolnokon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kis Károly lett az NB II Keleti-csoportjának legutolsó helyén telelő Szolnoki MÁV FC vezetőedzője. A régi-új szakember a kinevezése után felkérte másodedzőnek Balogh Pált, aki korábban már volt a játékosa, és aki ősszel még a Restart-Ceglédi VSE játékosaként szerepelt a másodosztályban, azonban a Vác elleni bajnokin megsérült, és utána már nem lépett pályára. A 38 éves korábbi védő a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt várokozásairól, a Szolnok esélyeiről, játékos-pályafutásáról, és a futball melletti hivatásáról is.

– Mikor tudta meg és hogyan fogadta a hírt, hogy a Szolnok másodedzője lesz?
– Két hete tudtam meg, amikor Kis Károly felhívott – kezdte Balogh Pál. – Akkor közölte velem, hogy szívesen dolgozna velem a továbbiakban.

– Mennyire jelenthet előnyt, hogy szinte a pályáról ismeri az egész mezőnyt, hiszen ősszel még Cegléden játszott?
– Mindenképpen előny lehet ez, bár idáig is tisztában voltam az erőviszonyokkal. A szolnoki játékosokkal is jól megtalálom a hangot, hiszen nagyon jóban voltunk, mielőtt nyáron elmentem. Kicsit várják is talán, hogy visszatérjek az öltözőbe. Biztos segíteni fogják a munkámat ők is. Habár ők is tudják, hogy pályaedzőként térek vissza, nem pedig játékosként.

– Elérhetik a kitűzött a céljukat a csapattal?
– Maga Kis Károly személye már önmagában is garanciát adhat erre. Persze, ehhez kellenek az erősítések is, és ha ez úgy fog történni, ahogy ő elképzelte, akkor mindenképpen reális lehet.

– Gondolta volna, amikor megsérült Vácott, hogy tulajdonképpen véget is ér a játékos-pályafutása?
– Megmondom őszintén, nem gondoltam volna. Ott rosszul írták egyébként az újságok, mert nem keresztszalag-szakadást szenvedtem, hanem koponyacsont-törésem volt. Az orvosok bíztattak, hogy vissza fogok térni, de két hónap elteltével még mindig nem érzem százszázalékosnak. Ennek ellenére talán érdemes volt szögre akasztani a stoplist, habár még érvényben lesz a játékengedélyem, így akár elméletileg még pályára is léphetek…

– Játékosként melyek voltak a legsikeresebb évei?
– A Honvédnál is szerepeltem, nagy dolognak tartottam, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál is játszhattam. De részese voltam annak, amikor az NB III-at, vagy éppen az NB II-t megnyertük a Szolnokkal és feljutottunk. Ott vannak a második helyek is, szóval azért szép sikereket élhettem meg, rossz periódusok pedig minden játékosnál adódhatnak, de szerencsére ezekből csak kevés adatott meg.

– A futball mellett cukrászként is tevékenykedik. Mennyire összeegyeztethető a két hivatás?
– Családi vállalkozásként működik a szolnoki Édes Titok cukrászda, nekem mestercukrász a civil végzettségem. Az utóbbi időben már kevesebb edzést kellett látogatnom az életkoromra való tekintettel, így a hét elején volt időm a cukrászüzemben is dolgozni. Tavasszal már elég sok feladat vár rám a csapatnál, így lehet, hogy csak a szervezésben tudok majd részt venni, hiszen nem tudom, hogy mennyi szabadidőm lesz.

Szakmailag is felkészült

Megkerestük a szolnoki csapat régi-új vezetőedzőjét, Kis Károlyt is, aki elmondta, hogy miért esett a választása Balogh Pálra.

– Már régóta ismerem Palit, korábban Szolnokon dolgoztunk együtt, a csapatom húzóembere volt, és azóta is tartottuk a kapcsolatot, hogy elkerültem onnan. Ismeri a helyi viszonyokat, szakmailag is felkészült, illetve maximálisan meg is bízom benne. Ezért esett rá a választásom, szinte biztos vagyok benne, hogy hatékonyan együtt tudunk majd dolgozni – mondta Kis Károly.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik