NB II

Elégedett az őszi szerepléssel

Bognár György szerint ha javul csapata játéka a tavaszra, akkor bennmaradnak a másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén véget értek az NB II őszi küzdelmei. Az újonc Aqvital-Publo Csákvári TK együttese hét győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel a Nyugati-csoport tabellájának hetedik helyén tanyázik. Az újonc vezetőedzője, Bognár György a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, elégedett csapata őszi teljesítményével.

– A játékosaim hozzáállásával nagyon elégedett vagyok. Az edzéseken és mérkőzéseken is maximális koncentráltsággal játszottak – kezdte a Csákvár vezetőedzője, Bognár György. – Szakmailag talán egy picit kevés a játék a csapatunkba, a középpályánk nem olyan erős. Hiába rakunk fel négy csatárt, nem igazán tudják mozgatni a játékosokat. Játékban kellene ahhoz előrelépnünk, hogy színvonalasabb találkozókat játszhassunk, amire szerintem szükségünk lenne. Úgy gondolom, hogy a lehetőségeinkhez mérten jól szerepeltünk, elégedett vagyok a srácokkal.

– Milyen célokkal vágtak neki a bajnokságnak?
– Az őszi szezonban az volt a célunk, hogy nagyjából az NB III küzdelmeit megnyerő csapatra építve megpróbáljunk olyan tisztes távolságra lenni a hatodik-nyolcadik helyezésekhez, hogy tavasszal legyen sanszunk a bennmaradásra. Ez volt a célunk, talán egy picivel szerencsére túl is teljesítettük.

– Mit gondol, hova érhet a Csákvár együttese a tavaszi szezon végén?
– Azt gondolom, hogy nagyon komoly ellenfelek vannak. Játékban kell javulnunk, és akkor reálisnak tűnik, hogy az első nyolcban végezzünk, és egy osztályozós összecsapáson benn tudjunk maradni a másodosztályban. Ha nem így gondolnám, akkor nem is vállaltam volna a munkát.

– Pénteken csap össze a két országrész NB II-es válogatottja. A nyugati csapat edzőjeként mi alapján válogatta be a meghívott játékosokat?
– A felkérés során volt egy olyan elvárás, hogy húsz-huszonhárom év körüli labdarúgóknak, fiataloknak próbáljunk lehetőséget adni. A tartalékcsapatok kivételével tizenkét együttes van keleten és nyugaton is, így próbálunk minden gárdából egy-egy játékost legalább behívni, hogy képviseltethesse magát mindenki. Jómagam nyugaton úgy alakítottam, hogy mind a tizenkét csapatból hívtam játékos, illetve a Puskás Akadémiából és a Kozármislenyből három-négy focistát. Próbálok a húsz-huszonhárom éves fiataloknak lehetőséget adni, hogy megmutathassák mire képesek.

– Az NB I-es klubok tartalékcsapataiból miért nem válogatott be labdarúgókat?
– A tartalékcsapatok gyakorlatilag az első osztályhoz tartoznak, és azok a srácok meg tudják mutatni magukat akár az NB I-ben is. A másik tizenkét csapat játékosainak jelenleg nincs esélyük az élvonalba bekerülni, közülük válogattam inkább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik