NB II

Mentális gátak a támadójátékban

A Budaörs otthonában, vébeli alsóházi rangadón mutatkozik be a Sopron kispadján az új edző, Soós Imre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Edzőt cserélt az SVSE-GYSEV-Goldschmidt, távozott Végh Tibor, és a Gyirmót korábbi trénere, Soós Imre érkezett a helyére.

– Mint a párkapcsolat elején, ismerkedem a csapatommal. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi keretben több van, mint amit a bajnoki tabellán elfoglalt helyezés mutat – nyilatkozta a klub honlapján az új edző. – Mentális gátat érzek, főleg a támadójátékban. Ezt a gátat szeretném minél előbb átszakítani. Több utánpótlás-válogatott, valamint NB I-ben szerepelt játékos is tagja a keretnek, tehát a játékosállománnyal nincs probléma, a támadószekcióban szereplő játékosok eddig keveset adtak ki magukból. Más játékot szeretnék a csapattal játszani, mint korábban. A támadójátékban kell előrelépnünk, de ehhez labdát kell szerezni. Nagyobb probléma, hogy a támadás nem tanítható, míg a védelem szervezhető.

Az NB II Nyugati-csoportjának 20. fordulójában a Budaörs otthonában lépnek pályára a soproniak. A házigazda az utolsóelőtti, tizenötödik helyen áll a bajnokságban, a soproniak a tizenkettedikek. Az őszi meccsüket Bausz Róbert góljával 1-0-ra az SVSE nyerte.

– Minden játékosnak tudnia kell, hogy a bajnokság egy háború, és minden mérkőzés egy csata. Korábban nem igazán láttam a játékosokon ezt az elszántságot, harciasságot. Fontos, hogy mindenki küzdjön a csapatért, Sopronért, a szurkolókért. Lehet hibázni, de harcolni mindenkinek kell a sikerért. Olyan katonákkal harcolok, akik harcolni akarnak, és nem hősi halottak szeretnének lenni. Tipikusan hatpontos mérkőzés lesz. Amennyiben sikerül nyernünk, úgy nyolcpontos előnyünk lenne ellenfelünkkel szemben. Számunkra is fontos mérkőzés lesz, de nem szabad elfelejteni, hogy a Budaörs számára az utolsó szalmaszálat jelenti! Jól ismerem őket, jó játékosok alkotják az ellenfelünket, nem szabad, hogy megtévesszen bennünket a tabellán elfoglalt helyezésük. Kíváncsi vagyok saját csapatomra, hogy éles helyzetben mire képes.

A soproni játékosok közül Simon András továbbra is sérült, Tornyai Tamás a Győr elleni mérkőzésen kapott rúgást, így könnyített edzést végzett. Az ETO ellen kiállított Vanja Deszpotovics egymérkőzéses eltiltását tölti, így játékára biztosan nem számíthat a csapat.

Olvasói sztorik