NB II

Kiesett az Orosháza

A több mint ötven percig emberhátrányban játszó Orosháza 2-0-ra győzött a Honvéd-MFA ellen, összesítésben mégis alulmaradt az NB II osztályozóján.

A párharc első mérkőzését Kispesten 5-1-re a Honvéd-MFA nyerte. Talán ez a biztos előny is hozzájárult ahhoz, hogy a fővárosiak kissé nyugodtan, míg a hazaiak enyhén szólva is túlmotiváltan léptek pályára. A mérkőzés harmincötödik percében megszerezte a vezetést az Orosháza, ekkor Ács Levente egy jobbról érkező beadást tizenhat méterről, félfordulatból lőtt a hosszú alsóba (1-0). A vendégek az egész mérkőzésen sok hibával játszottak, de külön nehezítette dolgukat a sok durvaság, amit a felpörgött hazai csapat miatt kellett elszenvedniük – tudósít a Honvéd hivatalos honlapja.
A 39. percben emberelőnybe kerültek a fővárosiak, a játékvezető kiállította a Nagy Gergőt letaglózó Ionel Lupsát. Gólt azonban újra az Orosháza szerzett, az 59. percben Ács kapott egy lesgyanús indítást, majd jobbról átemelte a labdát Kemenes kapus fölött (2-0). Ezután újra Kemenesnek akadt hárítanivalója, kétszer is bravúrral védte a kispesti kaput. A végén maradt a kétgólos hazai győzelem. Mindkét csapat megmutatta a másik arcát is, mert merőben más játékot hozott ez a kilencven perc, mint a kispesti találkozó.
Az osztályozó győztese 5-3-as gólkülönbséggel a Honvéd-MFA, amely így ősztől is az NB II-ben szerepelhet!
Marik László, az Orosháza edzője: – Nagyszerű játékkal győztük le az NB I-es labdarúgókkal teletűzdelt Honvédot. Talán a csoda is megtörténhetett volna, ha egyenlők a feltételek.

Szalai László: – Túlmotivált ellenfelünk mindent felvonultatott, amit lehetett, de ebben a helyzetben ez valahol érthető volt. Ezt a csatát elvesztettük, de a háborút mi nyertük. Ennek eredményeképpen fiataljaink jövőre is a másodosztályban tanulhatják a felnőtt futballt.

NB II, osztályozó, visszavágó

Orosháza FC – Honvéd-MFA 2-0 (1-0)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 600 néző. Játékvezetők: Berke (Farkas, Butkai)

Orosháza: Molnár – Szabó N., Futaki, Kerekes, Lupsa – Kerepeczki, Bartyik (Juhász 83.), Balogh M., Ács – Randelovic (Baranyai 80.), Buza (Debreceni 78.). Vezetőedző: Marik László

Honvéd: Kemenes – Baráth, Debreceni, Lovric, Hajdú N. – Hidi, Tisza (Berki 78.), Nagy G., Lengyel Gy., Czár (Vernes 67.) – Danilo (Vólent 85.). Vezetőedző: Szalai László
Kiállítva: Lupsa 39.
Gólszerző: Ács (35. és 59.)
A párharcot 5-3-as összesítéssel a Honvéd-MFA nyerte.

Olvasói sztorik