NB II

Jelentős előnyt szerzett a Honvéd

A Budapest Honvéd-MFC hazai pályán 5-1-re nyert az Orosháza ellen az NB II-ben maradásért rendezett osztályozó első mérkőzésén.

Amire kevesen számítottak, a fővárosiak tartalékcsapatának kezdőjében hat élvonalbeli labdarúgó, köztük két idegenlégiós, a horvát Lovric és a brazil Danilo lépett pályára. Hét közben edzőcsere is történt, hiszen Lőrincz Emil helyett Szalai László ült a hazaiak kispadján – áll a beol.hu cikkében.
Az orosháziak két eltiltottja, Marik László és Molnár Tamás szerepelhetett a találkozón, mivel eltiltásuk bajnoki mérkőzésre vonatkozik. Az első tizenöt percben kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a 16. percben a vendégek tizenegyesből megszerezték a vezetést. Nem sokáig kellett várni a hazaiak egyenlítésére, sőt hamarosan a Honvéd már fordított is. Feltűnő volt, hogy az NB I-es fővárosiak csapatkapitánya, Hajdú Norbert milyen veszélyesen rúgja a kapu elé a szabadrúgásokat, amiből két gólt is szereztek a házigazdák.
Szünet után igyekezett az Orosháza, ám a hatvanadik percben büntetőből növelte előnyét a Honvéd. A hajrában is a fővárosiak akarata érvényesült, akik újabb két góllal terhelték meg a vendégek hálóját. A küzdelmes mérkőzésen becsülettel küzdöttek az orosháziak, de a korábban ilyen felállásban az NB II-ben egyszer sem szerepelt, több élvonalbeli labdarúgót felvonultató Honvéd ellen nem volt esélyük.
A hazaiak magabiztosan nyertek, és gyakorlatilag eldöntötték a párharc sorsát. A visszavágót szombaton rendezik Orosházán.
Szalai László, a Honvéd-MFA edzője: – Amit harminc meccsen nem sikerült biztosítani, azt megpróbáltuk ma pótolni, igyekeztünk élni a hirtelen jött lehetőséggel! Külön örömteli, hogy a rutinosabb játékosok mellett fiataljaink is jelentős részt vállaltak a sikerből. Az NB II számunkra nem cél, nem az eredményesség számít, nekünk ez a tanulási folyamat része, tapasztalatszerzés a felnőtt futballban.

Marik László, az Orosháza edzője: – Ebben az összetételben a Honvéd esélyt sem adott csapatunknak. A második félidő közepéig bírtunk ellenállni a hazaiak nyomásának.

Osztályozó az NB II-ben maradásért, 1. mérkőzés

Budapest Honvéd-MFA – Orosháza FC 5-1 (2-1)
Bozsik-stadion, 600 néző. Játékvezetők: Veizer (Horváth R., Tóth I.)
Honvéd-MFA: Kemenes – Baráth, Debreceni A., Lovric, Hidi (Vólent, 59.) – Nagy A., Nagy G. – Vernes (Berki, 77.), Hajdú, Czár – Danilo. Vezetőedző: Szalai László
Orosháza: Bordás – Szűcs D., Futaki, Szabó N., Lupsa (Buza, 77.) – Petneházi (Juhász N. 75.), Balogh M., Kerepeczki, Bartyik – Randelovic, Szabó T. (Baranyai, 80.). Vezetőedző: Marik László
Kiállítva: Nagy A. (második sárga lap után) a 62., Szűcs D. (második sárga lap után) a 88. percben
Gólszerző: Debreceni 21., Danilo 28., Hajdú 62. és 87 (mindkettő 11-esből), Vernes 73., illetve Randelovics 16. (11-esből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik