NB II

Jön az NB II osztályozója

Az MTK II lefokozásával és a Tököl, illetve a Nagyecsed visszalépésével három szabad hely is felszabadult az NB II mezőnyében.

Az MLSZ a kialakult helyzet miatt engedélyezte az amúgy kieső, 14. Hajdúböszörmény és Veszprém indulását, míg a 15. helyezett Oroszháza és Budapest Honvéd II osztályozót vívhat egymással – írja a FourFourTwo magyar kiadása.
Sajnos megszokott dolognak számít, hogy az NB III csoportgyőztes csapatai a növekvő anyagi terhek miatt nem tudják vállalni a másodosztályú szereplést, így az sem volt meglepetés, hogy idén is visszalépett két gárda a feljutás lehetőségétől. Az Alföld-csoport győztese, a Tököl, és a Tisza-csoport bajnoka, a Nagyecsed vezetősége döntött úgy, hogy a 2011–2012-es szezont is az NB III-ban kezdi, így megnyílt a lehetőség az NB II 14. helyezettjeinek a bennmaradásra.
Igen ám, de az MTK kiesése a Monicomp Ligából a fiókcsapata bukását is maga után vonta, hiszen a versenyszabályzat szerint egyazon klub nem indíthat két csapatot ugyanabban a bajnokságban. Az MTK II kényszerű távozásával tehát az Orosháza és a Honvéd II közül valamelyik megkapaszkodhat az utolsó szalmaszálban egy oda-visszavágós osztályozón. Az első mérkőzést július 18-án, szombaton rendezik Kispesten, míg a visszavágóra Orosházán kerül sor július 25-én.
A Honvéd-Magyar Futball Akadémia 18 pontot gyűjtött a Nyugati-csoportban az elmúlt szezonban, míg az Orosháza 30 egységgel érte el a cseppet sem előkelő 15. helyezést keleten.

Olvasói sztorik