NB I

30 gól, 24 gólpassz egyetlen szezon alatt: bemutatta új igazolását a Honvéd

Zakaria Beglarisvili kölcsönbe érkezett.

Már ősszel is téma volt, hogy irányító középpályást szeretne szerződtetni a Budapest Honvéd FC. A klub szakemberei ennek megfelelően jó néhány játékost megnéztek, és végül Zakaria Beglarisvili lett a kiválasztott – írja a klubhonlap.

A 28 esztendős grúz labdarúgó az észt FC Flora játékosa, az előző szezonban bronzérmet szerzett csapatával, mind a 36 bajnokin pályára lépett, ezeken 30 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott.

Beglariasvili pályafutása során 240 észt első osztályú mérkőzést játszott, 94 gól és 95 assziszt fűződik a nevéhez, a grúz válogatottban egyszer lépett pályára. Most kölcsönbe érkezik a Honvédhoz, a szerződése június 30-ig érvényes.

Tudom, hogy Puskás Ferenc csapatáról van szó, aki a Honvédban, majd a Real Madridban is szerepelt– kezdte Beglarisvili. – Jó helyre kerültem, az első benyomásaim alapján jó játékosok alkotják a csapatot, és a szakmai munka is rendben van. Észtországban mindent megnyertem, szeretnék itt is sikeresen szerepelni, és a Honvédnál is minél több gólt szerezni és gólpasszt adni. Több klub is érdeklődött irántam, de úgy éreztem, hogy a Honvéd akar a leginkább. Itt vagyok, készen állok arra, hogy sikeres tavaszt produkáljunk.

Próbajátékos is jött a csapathoz: az edzőtáborba elutazik az együttessel az algériai születésű, de belga állampolgársággal is rendelkező Mohamed Mezghrani. A 24 esztendős, 178 centiméter magas jobb oldali védő Belgiumban nevelkedett, az FC Brüsszel és a Standard Liege utánpótlásában pallérozódott, majd a Turnhout és a Duffel labdarúgója volt.

Ezt követően a holland Waalwijk szerződtette, ahol két szezont töltött el, 2018 nyara óta pedig az algériai USM Alger futballistája. A Waalwijkban két idény alatt összen 60 mérkőzésen szerepelt, a 2018–2019-es szezonban eddig két mérkőzésen lépett pályára.

Címlapkép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik