NB I

Bödéről nyilatkozott Orosz Pál: „Jöhet egy olyan ajánlat, amely neki és nekünk is jó”

A Fradi vezérigazgatója szerint ezzel a háttérrel elvárható cél az Európa Liga főtáblája.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója adott interjút a Világgazdaságnak. Ebben beszélt a nemzetközi szereplésről, az átigazolásokról és természetesen Böde Dániel jövőjéről is.

Ha keresztre feszítenek is a szurkolók, akkor is elmondom: ezzel a háttérrel – gondolok itt a keret és a stáb mellett a stadionra, az edzőközpontra – reális, elvárható cél az Európa Liga főtáblája. A szponzori bevételek mellett stratégiai cél, hogy adjunk el játékost a magyarnál erősebb bajnokságba. Muhamed Besic, Somália, Nagy Ádám, Cristian Ramírez, Nagy Dominik esete mind-mind jó példa erre. A Ferencváros általuk is vonzó célpont lehet egy dél-amerikai, afrikai vagy kelet-európai légiósnak, mert látja, hogy ha játszik nálunk egy-két jó szezont, innen akár Anglia vagy Olaszország is elérhető.

Míg a Vidi Armin Hodzic személyében 2,4 millióért is igazolt már, addig az FTC 600 ezer eurónál többet még nem költött, Davide Lanzafame került ennyibe. Erről is megvan a véleménye.

Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér! Ha 24-25 millió euróból gazdálkodnánk, a Bajnokok Ligája akkor sem lenne magától értetődő, olyannyira elszabadultak az árak. Az átigazolásokról mindig közösen döntünk, ha Thomas Doll rámutatott egy játékosra, nem feltétlenül szerződtettük le másnap, ez Szerhij Rebrovnál sincs másképp.

Sokakat érdekel Böde Dániel ügye. Megy vagy marad?

A Fradinál van hat és fél éve, rengeteget adott a Ferencvárosnak, de rengeteget is köszönhet neki, itt lett nagy név, innen lett válogatott. Már a 33. évét tapossa, és van egy fizikuma, de ha az edző azt mondja, olyan stílust preferál, amelyben kevesebb perc jut neki, akkor azt tudomásul kell vennie. Egy edző-játékos viszonyban az edző a főnök, ezzel a csapatkapitánynak kell a leginkább tisztában lennie. Nincs negligálva Böde Dániel, szerződése van a Ferencvárossal, számít is rá a klub. Ettől persze még jöhet egy olyan ajánlat, amely neki és nekünk is jó.

Címlapkép: Böde Dániel Fotó: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik