NB I

Szerződést bontott Kisvárdán a csapat legnevesebb játékosa – hivatalos

A vb-t is megjárt Artem Milevszkij visszatér hazájába.

Artem Milevszkij saját kérésére távozik: az ötvenszeres ukrán válogatott támadó visszatér nevelőegyesületéhez, a fehérorosz Dinamo Breszthez – adta hírül az NB I-es Kisvárda.

Az őszi hajrában egyre több szerephez jutott, és meccsről meccsre javuló teljesítményt nyújtott, erőben is egyre inkább utolérte magát Artem Milevszkij. A fehérorosz-ukrán kettős állampolgárságú, ötvenszeres ukrán válogatott, a 2006-os németországi világbajnokságot is megjárt labdarúgó a felkészülés első napján aztán azzal a kéréssel állt a vezetőség elé, hogy kérte a még fél évig érvényes szerződése felbontását. Emiatt Milevszkij nem is kezdte meg a munkát a csapattal, majd szerdán megszületett a döntés.

Bármennyire is sajnáljuk a kialakult helyzetet, úgy döntöttünk, hogy nem állunk Artem Milevszkij kérésének útjába. A harmincöt éves csatár egyelőre játéklehetőséget kap nevelőklubjánál, a Dinamo Bresztnél, a pályafutása befejezése utáni időkre pedig munkalehetőséget. Akceptáltuk a kérését, köszönjük a nálunk töltött hónapokat, a további életéhez sok sikert kívánunk! – nyilatkozta Révész Attila sportigazgató.

Milevszkij augusztus végén szerződött Kisvárdára, nyolc bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, ötször a kezdőcsapat tagjaként, a pályán összesen 459 percet töltött, és két gólpasszal segítette a csapatot.

Címlapkép: kisvardafc.hu

Olvasói sztorik