NB I

Négy-öt minőségi játékost igazol a Szombathelyi Haladás

Holdampf Gergő már alá is írt a vasiakhoz.

– Egy hónap múlva folytatódik a bajnokság, így a megszokottnál kevesebb idő jut a felkészülésre – mondta Horváth Ferenc vezetőedző a Szombathelyi Haladás hivatalos honlapjának. – Ez persze nem jelenti azt, hogy ennyi idő alatt nem lehet felkészülni, de így nagyon pontosan kell klappolnia mindennek. A felkészülés első fele inkább az erőnlétről szól, aztán jönnek a mérkőzések, majd a rajt előtti frissítés.

Ami a játékoskeretet illeti, több helyen ráfér az erősítés a csapatra, ha rajtam múlik, négy-öt minőségi játékost igazolunk, de távozók is lesznek. Elsősorban a csapat tengelyébe szeretnénk igazolni.

– Kovalovszki Máté, Pinte Patrik és Petró Balázs valószínűleg tavasszal kölcsönben, máshol futballozik – ezt már Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója mondta a honlapnak. –  Érkeznek próbajátékosok is, szeretnénk tehát további labdarúgókat igazolni.

Futács Márkó visszatér Diósgyőrbe – sajtóhír
Újra itthon találhat csapatot a horvát gólkirály.

Az első igazolás

A soproni születésű Holdampf Gergő utánpótlás-játékosként Sopronban majd a ZTE-ben szerepelt, felnőtt pályafutását Újpesten kezdte, utána visszatért szülővárosába – aztán Nyíregyházára került. Majd 2018 nyarán a Budapest Honvédhoz igazolt, ám télen közös megegyezéssel szerződést bontott a kispestiekkel. Az egyszeres U20-as válogatott játékos összesen két alkalommal lépett pályára az NB I-ben, az ősszel mindkétszer csereként állt be a fővárosi együttesbe. Ezen kívül 112-szer NB II-es meccset tudhat a háta mögött.

 

– Mivel ősszel kevés játéklehetőséghez jutottam Kispesten, így a télen közös megegyezéssel szerződést bontottunk – mondta a 24 éves játékos. – Megkeresett a Haladás, és nem sokat gondolkodtam, nagy örömmel igazoltam  Szombathelyre. Óriási kihívás ez számomra minden erőmmel azon leszek, hogy bentmaradjon a csapat. Bízom abban, hogy ősztől is NB I-es lesz a Haladás. A középpálya közepén érzem  magam a legjobban, de nyilván ott játszom, ahová az edzőm állít. Ami a csapatot illeti, Sopronban együtt futballoztam Gaál Bálinttal, Rácz Barnabással és Jancsó Andrással – nem idegen helyre kerültem tehát.

Olvasói sztorik