NB I

Nyikolaj Szignyevics a Ferencváros legújabb igazolása – hivatalos

Ősszel még az Európa Ligában lőtte a gólokat a fehérorosz válogatott játékos.

Az élvonalbeli Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be, hogy megszerezte a BATE fehérorosz válogatott csatárát, az idei Európa Liga-csoportkörben három gólt is szerzett Nyikolaj Szignyevicset. Eközben a magyar válogatott játékosról lemondott az európai topcsapat. 

A 26 esztendős, 194 centiméter magas csatár ebben a szezonban is alapembere volt Szignyeviccsel a bajnokságot zsinórban ötödik alkalommal megnyerő boriszovi együttesnek. A BATE a Fradi új légiósával jutott tovább az Európa Liga csoportköréből, megelőzve a Mol Vidi FC-t.

Mikalaj Szignevics a Fradit választotta – fotó: ftadi.hu

Szignyevics pályája

Nyikolaj Szignyevics 1992. február 20-án született a fehéroroszországi Bresztben. Nevelőegyesülete a Dinamo Brest volt, és itt is vált profi labdarúgóvá, amikor 19 esztendősen bemutatkozott hazája élvonalában.A Dinamóban három esztendőt töltött, utolsó szezonjában 28 bajnokin 10 gólt szerzett, remek teljesítményére pedig Fehéroroszország egyeduralkodója, a legutóbbi 13 bajnoki címet megnyert BATE is felfigyelt, és szerződtette a 194 centiméteres csatárt.

Az elmúlt öt idényből négy és felet a boriszovi együttesben töltött: ötször nyert bajnokságot, kétszer kupát, háromszor pedig Szuperkupát.

A 2016/17-es szezonban kölcsönben a görög Plataniast erősítette. Az elmúlt években rendszeresen játszott a nemzetközi porondon is. Kilenc BL-csoportkörös és tíz EL-csoportkörös meccse van.

Szignyevics ebben a szezonban is remek formában játszott: 23 bajnokin hat, négy EL-csoportkörös meccsén három találatot jegyzett. A Vidinek egyszer, a PAOK-nak kétszer talált be a BATÉ-ban, amely a Chelsea mögött, másodikként jutott tovább az Európa Liga kieséses szakaszába.

Szignyevics 15-szörös fehérorosz válogatott, játszott idén novemberben is, amikor nemzeti csapata barátságos összecsapáson verte 2-0-ra Luxemburgot.

címlapkép: fradi.hu

Olvasói sztorik