NB I

Tárgyalást kérnek a lilák a zárt kapus Újpest–Fradiról

A negyedik kerületi klub hivatalos közleményben reagált a kemény büntetésre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülése után szomorú hír érkezett az újpesti drukkerek számára, ám amint fellapozták a versenynaptárat a ferencvárosi szurkolók, ők is lehangolódtak. Az amúgy megvan, mi okozott Vignjevics vezetőedző számára csalódást az ősszel?

A fegyelmi határozat ugyanis a december 8-i Újpest FC–MOL Vidi FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest 1885 Futball Kft.-t elmarasztalta, és az egymillió forintos pénzbüntetés megfizetése mellett még zárt kaput is elrendelt a következő hazai NB I-es találkozóra, ami pedig a derbi, azaz az Újpest–Ferencváros lesz február 9-én.

A negyedik kerületi klub azonban nem hagyja annyiban ezt a határozatot és az alábbi hivatalos közleményt adta ki.

Klubunk elítél minden olyan, nem a sportrendezvényekre, lelátókra való magatartásformát, amely másokban megbotránkozást kelt vagy mások testi épségét veszélyezteti, illetve az aktuális szabályozáson (pályarendszabály, MLSZ vonatkozó előírásai, egyéb releváns törvények, rendeletek) túlmegy, azt megszegi. Klubunk nem tűri el sem a rendezőktől, sem az alkalmazottaktól, sem pedig a szurkolóktól a lelátóra nem való jogsértő viselkedést. Viszont azokat a szurkolókat, akik békésen, a sportrendezvény élménye miatt, önállóan, barátokkal, családjukkal jönnek a mérkőzésre, nem szeretnénk, ha a büntetés elszenvedői lennének, ezért az Újpest 1885 Futball Kft. a határozattal kapcsolatban tárgyalás megtartását kérte a Szövetségtől.

Olvasói sztorik