NB I

Négygólos meccsen osztozott a pontokon a Honvéd és az Újpest

Az emberhátrányban játszó kispestiek a hajrában egyenlítettek a fővárosi rangadón.

NB I, 18. forduló

Budapest Honvéd FC–Újpest FC 2-2 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1891 néző. Játékvezető: Solymosi P.
Honvéd:  Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler, Nagy, Hidi (Banó-Szabó 70.), Gazdag (Májer, 82.), Baráth – N’Gog (Tischler, 82.), Holender. Vezetőedző: Supka Attila
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Litauszki, Risztevszki, Balázs – Nwobodo, Szankovics – Onovo, Beridze (Nagy D., 87.), Zsótér (Diallo, 82.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vingjevics
Gólszerzők: Holender (41.), Tischler (88.), illetve Beridze (46.), Novothny (63.)
Kiállítva: Skvorc (37.)

Az NB I utolsó őszi fordulójának szombati játéknapját egy fővárosi rangadó, a négy mérkőzés óta nyeretlen Budapest Honvéd és az egy héttel ezelőtt az Európa Liga-főtáblás Mol Vidi FC-t 2-0-ra felülmúló Újpest összecsapása zárta. A 17 órási meccsek nem múltak el érdekes jelenetek nélkül: ide kattintva megnézheted az év potyagólját.

Sajnos az első harminchét percben nem igazán szórakozhatott jól az Új Hidegkuti Nándor Stadionba kilátogató 1891 néző, akik ebben az időszakban veszélytelen lövéseken kívül nagyobb helyzeteket nem láthattak. Az utolsó nyolc percre aztán beindultak az események: előbb Dino Skvorc kapta meg a második sárga lapját, miután a félpályánál szabálytalankodott Nwobodo ellen, így máris mehetett az öltözőbe forró zuhanyt venni, majd három perccel később Pajovics buktatta Hidit a tizenhatoson belül.

A jogos tizenegyes mögé Holender állt, aki jobbal a kapu közepébe panenkázott, 1-0 – ilyen állásnál vonulhattak félidőre a csapatok.

A szünetben nem cserélt Vignjevics, ám hatásos eligazítást tarthatott, a fordulás után ugyanis tizennyolc percen belül sikerült fordítania az Újpestnek, amely még egy kapufát is jegyezhetett ebben az időszakban. A 47. percben Pauljevics erőből középre lőtt labdája „flipperezve” került Beridze elé, aki kilenc méterről kilőtte a bal alsót – 1-1 –, majd kevésen múlt a grúz labdarúgó duplázása, ám a 63. percben a kapufáról kifelé pattant a kísérlete.

Ugyanebben a minutumban azonban összejött a fordítás a liláknak, ismét Pauljevics beadása okozott bonyodalmakat a kispesti védőknek, Batik rosszul csúszott be, Novothny pedig öt méterről a bal alsóba lőtt, 1-2.

Emberhátrányban is becsülettel ment előre a Honvéd az egyenlítésért, erre pedig meg is volt az esély a 71. percben Baráth perdítésénél, de Banó-Szabó és Holender is próbálkozott, végül pedig nem hiába. A 88. percben a csereként beálló Tischler okozott szomorú pillanatokat excsapatának, a Honvéd támadója Nagy beadását fejelte a jobb alsóba öt méterről, 2-2.

A hátralévő időben nem született döntés, így be kellett érnie mindkét csapatnak egy-egy ponttal.

címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik