NB I

Böde-balhé: Az edzők ilyenkor szándékosan nem szoktak odanézni

Várhidi Péter szerint nincs olyan lecserélt játékos, aki nem sértődik meg.

Kedd kora délután robbant a hír, miszerint a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov a hétvégi viselkedése miatt ideiglenes száműzte a keretből a közönségkedvenc Böde Dánielt. A válogatott csatár a lecserélésekor látványosan fejezte ki érzelmeit, csapkodott, káromkodott, ez pedig nem maradt büntetlenül. Bödét erre a hétre mentették fel az edzések látogatása alól, a döntésről a korábbi szövetségi kapitányt, Várhidi Pétert kérdezte a Rangadó.

Rebrov miatt egyébként akár végleg is távozhat Böde a Fraditól. 

Elég súlyos büntetés, egyik pillanatról a másikra nem szoktak ilyen döntéseket hozni. Minden edzőnek más az elképzelése, mindenki másképp nyúl a fegyelmezési eszközökhöz. Azt gondolom egyébként, hogy nincs olyan lecserélt játékos, aki ne sértődne meg. Sőt, jó is ha megsértődik, mert az azt jelenti, hogy szívvel-lélekkel játszik és próbálna a pályán maradva bizonyítani. Ezt el kell fogadni, ilyenkor általában az edzők szándékosan nem szoktak odanézni. Egyszerűen el kell engedni. Persze ha odaszól, vagy látványos dolgokat csinál és észreveszi az edző, akkor azt büntetni kell. Azonban a világ számos pályáján láttunk már ilyen eseteket.

– magyarázta Várhidi, aki szerint ez a csapatra is hatással lehet.

Az öltözőn belül is kelthet ez feszültséget, és hangsúlyozom, nincs olyan játékos, aki ne lenne kiakadva, ha lecserélik. Persze nem tudhatjuk, hogy ez volt-e az első eset. Nem ismerjük a hátteret, lehet ez már az utolsó csepp volt a pohárban, de az is lehet, hogy Rebrov egyszerűen így bünteti a fegyelmezetlen játékost. Ilyenkor az edzőnek a legjobb elfordulni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik