NB I

„A hazai kispad dumálta meg” – reagált a Kisvárda a kiállításra

Úgy érzik, elmaradt egy piros a DVTK-nál, aztán ők rögtön kaptak egyet. De hogy jön ide a 2012-es Eb?

A szombati Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good mérkőzésen (1-1) az első félidőben születtek a gólok, de a második játékrész elején történt esetek határozták meg nagyban a találkozó további menetét – jelezte a Kisvárda honlapja.

Közben edzőt váltott a megyekettes Velence: Urbán Flórián kemény poszttal jelentette be kirúgását.

Pavlo Lukjancsuk kiállítása már csak azért sem történhetett volna meg, mert két perccel előtte a vele szemben durván szabálytalankodó Vernes Richárdot ki kellett volna állítania a játékvezetőnek. A felvételek megtekintésekor jól játszik, hogy a kiállítást megelőző szituációt Berke Balázs végignézte és továbbengedte a játékot, láthatta, hogy annál az esetnél is Vernes provokálta ki, hogy Lukjancsuk hátrafelé rúgjon. Mégis csak a Berettyán nevű tartalék játékvezető jelzésére hozta meg a döntést, Berettyánt pedig egyértelműen a hazai kispad „dumálta meg”. Berettyán szerepvállalásának jogossága egyébként is megkérdőjelezhető volt, hiszen a korábbi meccseinken is éreztük, a szomszédos Hajdú-Bihar megyéből érkezve finoman szólva sem szimpatizál velünk, a törekvéseinkkel. Ha ezt a szituációt ilyen jól észrevette, miért nem segítette akkor is Berke Balázst, amikor Vernes beleszállt Lukjancsukba? Az is az ő oldalán történt, látnia kellett volna. Ha most Angliában lennénk, azért a szabálytalanságért a felvételek alapján legalább öt meccsre eltiltanák a diósgyőri támadót.

– mondta Révész Attila sportigazgató. A szakvezető aztán így folytatja:

A mérkőzés után játékosunk, Artem Milevszkij meglepődve kérdezte tőlem, hogy Magyarországon miért kapnak ekkora hatalmat a negyedik játékvezetők és az alapvonali asszisztensek, akik lerontják a mérkőzést dirigáló bírók teljesítményét. A kérdés már csak azért is jogos, mert Milevszkij pályán volt azon a 2012-es Európa-bajnoki mérkőzésen, amelyen Vad István a gólvonalon állva nem adta meg csapattársa angolok ellen szerzett gólját. Az már csak mellékes, hogy abból az akcióból Milevszkij „gólpasszal” vette ki a részét, mint ahogy az is, hogy ukrán csatárunk magyarországi karrierjének mindkét sárga lapját Vad sporttárstól kapta… Még szerencse, hogy a mi gólunkat most észrevették, hozzáteszem, nem az eset közelében álló alapvonali asszisztens adta meg a gólt, hanem a tőle harminc méterre álló partjelző jelezte egyértelműen, hogy benn volt a labda Sassá fejese után. Úgyhogy nem értjük, mi szükség van ennyi játékvezetőre a pálya környékén, mert vagy azt érezni, hogy átlépik a hatáskörüket vagy pedig azt, hogy tologatják egymásra a felelősséget, miközben a végső döntés egyértelműen a játékvezetőé. A diósgyőri mérkőzést amúgy Berke Balázs jól vezette, leszámítva, hogy Vernest nem állította ki, márpedig ha őt kiállítja, nem játszódhatott volna le mindaz, amiért egy perc múlva a mi játékosunknak piros lapot adott, hiszen a diósgyőri csatárnak akkor már nem lett volna szabad a pályán lennie. Tanulság, hogy a mi kispadunknak is harsányabbnak kell lennie, ki kell állnunk és reklamálnunk amellett, amit a pályán látunk, és igazságtalannak érzünk. Ha már úgy is ott áll a tartalékjátékvezető a kispadok között…

Kiemelt kép: vardafc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik