Megyei foci

Már nem Urbán Flórián a Velence vezetőedzője

Kilenc pont előnnyel vezeti a csapata a megye II-t, de neki menni kellett. A Facebookon reagált.

Mint kiderült, immár nem Urbán Flórán a Fejér megyei másodosztályban szereplő Flavus Velence vezetőedzője. Annak ellenére rúgták ki a szakembert, hogy csapata 15 fordulót követően veretlenül, 13 győzelemmel és két döntetlennel telelhet az élen. Egy másik tréner, Horváth Ferenc két szóval kifejezte, mi kell a Haladás bennmaradásához – kihagyhatatlan ez is.

Az egykori válogatott játékos a Facebookon reagált a kirúgásának hírére még szombat éjjel. A szakvezető véleményét szöveghűen közöljük.

Olvasom az NB1.hu-n, hogy rémhírek terjengenek velem kapcsolatban, miszerint kirúgtak a Flavus Velence edzői posztjáról. Szerencsére ezt Ferenczi Gyula elnök úr azonnal cáfolta az újságírónak ma reggel. Némi szépséghibája ennek a cáfolatnak, hogy már csütörtökön feljött hozzám az elnök úr, hű fegyverhordozójával Győrfi Gergellyel és tájékoztattak, hogy ki vagyok rúgva és szeretnék átadni a járandóságomat. Ezt köszönettel elfogadtam, de szerényen rákérdeztem a kirúgásom okára, mert nem gondoltam, hogy 10 győzelem és két döntetlen után menesztenek. A magyarázat annyi volt, hogy a csapat főszponzora nem velem képzeli el a továbbiakat. Amihez persze joga van. Mint kiderült, a csapat 10-es számú játékosa már azóta tervezte a kirúgatásomat, hogy először lecseréltem. Akkor a következő szavakkal hagyta el a pályát: „amíg ez a fogalmatlan fasz itt van, nem jövök többet ide!”

Ehhez képest a következő kedden picsorogva felhívott, hogy elnézést kér és mégis szeretne maradni. Tájékoztattam erről az elnök urat, aki azt mondta, ad még neki egy esélyt. Én meg játszattam, pedig annyira ügyes, hogy edzéseken a labdás koordinációknál konkrétan zavarta az edzést… Én sosem állítottam, hogy olyan futballistát még nem hordott a hátán a Föld, amilyen én voltam, de azt megjegyzem, hogy én csak 44 éves koromra tudtam megyei másodosztályban focizni. Addig ugyanis nem abban az osztályban tartottak rám igényt. Szerényen megjegyzem, hogy abban a bajnokságban 30 mérkőzésen 48 gólt rúgtam, de a 10-es számú mezt ott sem mertem magamra húzni. Abban a mezben játsszon Détári Lajos vagy Puskás Öcsi bácsi, esetleg Messi…

Szóval ez a helyi 10-es, mint kiderült, a főszponzor házát építi, akinek azt mondta, hogy ha én maradok az edző, akkor ő és nyolc darab állandó jellegű tettestársa eligazol a csapattól. Hogy mi volt velem a baj? Nincs titok. Leginkább az, hogy rendszerbe raktam őket és megköveteltem a pályán a fegyelmet. Elismerem, ez főbenjáró bűn! Az csak mellékszál, hogy pár héttel a kirúgásom előtt már ugyanez a helyi menő fiatalember elment a Győrfi úrhoz panaszkodni és ultimátumot adni, hogy vagy engem rúgnak ki, vagy ők mennek, de mivel Ferenczi elnök úr nem volt itthon, így maradtam. Miután Ferenczi úr hazatért, bejött az öltözőbe, ahol elmondta, hogy az elnökség a jövőt is velem képzeli el. Ez az elképzelés egészen e hét csütörtökéig tartott.

Hogy miért írtam le ezt az egészet? Azért, mert az elnökség engem azért szerződtetett Velencére, hogy bajnokságot nyerjenek és egy-két év múlva jussanak fel az NB III-ba. Egyik volt játékosomat sem szeretném megbántani, de az elnökséggel már téli erősítésről beszéltünk, hiszen ebben a csapatban maximum 3-4 megyei elsőosztályt megütő szintű játékos van. Hogy miért hazudta ma reggel Ferenczi úr, hogy nem vagyok kirúgva, azt sajnos nem tudom, de a csapat mai disznótoros buliján már az új edző, Csábi József is részt vett. A csapat egyébként kilenc pont előnnyel vezeti a bajnokságot, ez minden országban elég ok arra, hogy kirúgják az edzőt! Vagy nem így van? Csak ez lehet a kirúgásom igazi indoka, hiszen arra gondolni sem merek, hogy nem a főszponzor vágatott ki, mint a hasasmacskát, hanem esetleg némileg feljebbről szóltak oda…

Kiemelt kép: Digisport

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik