NB I

Pakson is kellemetlen vendég volt a Fradi: megvan az újabb győzelem

OTP Bank Liga, 16. forduló

Paksi FC – Ferencvárosi TC 0-3 (0-2)
Paks, Paksi FC Stadion. Játékvezető: Erdős
Paks: Rácz – Vági, Fejes, Gévay, Báló – Papp (Kecskés, 56.), Egerszegi, Bertus – Haraszti, Hahn (Simon A., 83.), Bartha (Horváth P., 83.). Vezetőedző: Csertői Aurél
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Varga R., Leandro (Csonka, 80.), Sigér, Gorriarán (Bőle, 75.) – Böde (Finnbogason, 84.), Lanzafame. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerzők: Böde (16.), Blazic (26.), Varga R. (67.)

A listavezető Ferencváros ahhoz a Pakshoz látogatott az OTP Bank Liga 16. fordulójában, melyet az élvonalban legutóbb majdnem napra pontosan egy éve győzött le utoljára – azóta a Fradi-pályán két döntetlennel bosszantották riválisukat a Tolna megyeiek. Ez a találkozó zárta az NB I szombati játéknapját – a többi eredményt itt közöltük.

A hatodik perc hozta az első komolyabb lehetőséget, az FTC szögletéből azonban nem alakult ki veszély. Tíz perccel később már jóval hatékonyabb támadást vezettek a vendégek: Varga beadása Böde Dánielt találta meg, aki kilőtte a bal felső sarkot (0-1). Újabb tíz perc elteltével Blazic növelte a különbséget: ismét egy Varga-beadásból alakult ki veszély, amibe még Frimpong is beleért, Blazic fejéről pedig már a hálóba került a játékszer (0-2).

Varga is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, de Rácz nagy helyzetben védett. Sigér is megdolgoztatta a paksi kapust, majd Leandro szabadrúgásánál már nem kellett közbeavatkoznia – kétgólos előnye ellenére is ment előre a Fradi, amely 2-0-s fórral mehetett pihenőre.

A második félidőben már Dibusznak is akadt dolga, de a paksi kapus is munkában maradt továbbra is. Azt már az első félidőben tapasztalhatták a hazaiak, hogy Varga Roland pontrúgásai, beadásai mindig veszélyt hordoznak magukban: egy szabadrúgásból aztán mégis ő duzzasztotta háromra a differenciát (0-3). Varga adott majdnem újabb gólpasszt, Lanzafamén és az ismét védő Ráczon múlt, hogy végül nem lett az.

A hajrá már nem hozott újabb gólt: 3-0-s, magabiztos sikerrel őrzi vezető helyét a Fradi.

Kiemelt kép: paksifc.hu

Olvasói sztorik