NB I

Nem született döntés a Haladás–Diósgyőr kiesési rangadón

Egy-egy gól mindkét oldalon, ami egyik félnek sem túl jó. Felcsútot vert a Kisvárda, az Újpest sem bírt a Kövesddel, MTK-veréssel folytatta a DVSC.

Már a 16. fordulót rendezik a hazai élvonalban: öt mérkőzés jutott szombatra az NB I-ben, míg a Vidi–Honvéd rangadóra vasárnap estig kell várnunk. Az NB II fordulója is szombaton rajtolt, egy gólparádés ZTE–Vasas derbivel.

A játéknap első gólját Varga Kevin jegyezte: a debreceni játékos az MTK otthonában szerzett vezetést csapatának – itt lehet megnézni a találatot. Nagyjából egy óra játék kellett az MTK-nak, hogy felelni tudjon, de Kanta gólját les előzte meg, amit a játékvezető is kiszúrt. Egy gól döntött: nyert a Debrecen.

A Puskás Akadémiát fogadta a Kisvárda, és Horváth Zoltán révén a vezetést is megszerezte az első félidő derekán egy nem akármilyen góllal. Hasonlóan alakult a folytatás, mint az imént említett találkozón: a Kisvárda megőrizte előnyét, így három ponttal lett gazdagabb, ami nagyon jól jött az együttesnek a kiesés elleni csatában.

A Haladás–Diósgyőr kiesési rangadóra is rányomta bélyegét a decemberrel érkező hideg: bő egy órát követően Florent Hasani szerzett vezetést a vendégeknek. A gól azonban nem törte meg a vendéglátókat, akik Jurij Habovda kapufáról bevágódó találatával egyenlítettek (1-1). Osztozkodtak a pontokon a felek, aminek valószínűleg Kisvárdán örülnek leginkább.

Nem született gól Mezőkövesden: az Újpest és a büntetőt hibázó Zsóry is egy ponttal lett gazdagabb.

OTP Bank Liga, 16. forduló

Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Habovda (71.), illetve Hasani (65.)

Kisvárda Master Good – Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Horváth Z. (35.)

Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 0-0

MTK Budapest – Debreceni VSC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Varga K. (11.)

Paksi FC – Ferencvárosi TC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Böde (16.), Blazic (26.), Varga R. (67.)

Vasárnap játsszák:
18 óra: Mol Vidi FC – Budapest Honvéd FC

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik