NB I

Nikolics: Az európai kupameccsek után nehézségeink vannak

A Vidi FC edzője elmondta, mi volt a gond a Mezőkövesd ellen.

Megírtuk: a címvédő Mol Vidi FC 1-0-s vereséget szenvedett Mezőkövesden az NB I 14. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. Nem csoda, ha a fehérváriak vezetőedzője, Marko Nikolics elégedetlenül nyilatkozott a meccs után.

– Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Négy-öt játékos hiányzott ugyan, de ez nem lehet kifogás az eredményre. Mindent megpróbáltunk, a meccs elején egyből volt is három százszázalékos helyzetünk, és a folytatásban is voltak lehetőségeink, de nem találtunk a hálóba. A Mezőkövesd a labda vonala mögött helyezkedett, várták a kontralehetőségeket és egyszer be is találtak. Nem volt gond a hozzáállással, de a befejezéseknél hiányzott a koncentráció. Azt is mondhatom, hogy ez egy tipikus meccs volt, millió hasonlót lehetett már látni. A hazai gólnál például háromszor is szerelhettünk volna, vagy szabálytalankodhattunk volna Molnár Gáborral szemben, a passz pedig ha jól láttam a menteni igyekvő játékosunk lába felett pattant át… Ha jött volna az első gól, valószínűleg máshogy alakul a találkozó, de most ez máshogy történt. Sajnos tény, hogy az európai kupameccsek után nehézségeink vannak itthon, ha jól számolom tizenhárom pontot veszítettünk így – nyilatkozta a klubhonlapnak.

A vendégek mestere, Kuttor Attila is értékelt.

– Rendkívül komoly eredmény, hogy sikerült legyőzünk a magyar bajnokcsapatot, amely a nemzetközi porondon is jól szerepel. Hozzátenném, hogy jól is futballoztunk, igyekeztünk a saját játékunkat játszani. Megalkuvást nem tűrően játszottunk, úgy gondolom, hogy ezúttal hálás volt a futball, ma visszakaptuk a korábban befektetett munkát. Koszta Márk lehet, hogy elhibázta a meccs elején a helyzetét, de örültem, hogy sikerült ziccerbe kerülnie. Bíztam abban, hogy ha lesz még lehetősége, akkor azt majd belövi. Ez így is lett, győztes gólt szerzett, így jó érzésekkel jöhettünk le a pályáról – mondta.

 Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik