NB I

Az NB I nem az Európa Liga: leckét kapott a Mezőkövesdtől a Vidi FC

Koszta Márk találatára nem volt fehérvári válasz az NB I tizennegyedik fordulójában.

NB I, 14. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Vidi FC 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, Mezőkövesd Városi Stadion. Játékvezető: Solymosi P.
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Szalai, Silye – Cseri (Mevoungou, 82.), Szeles, Vadnai, Vajda (Tóth, 89.) – Molnár, Koszta (Drazsics, 86.). Vezetőedző: Kuttor Attila.
Vidi: Kovácsik – Hangya (Berecz, 71.), Fiola, Vinícius, Stopira – Nego, Nikolov (Juhász, 75.), Hadzic, Kovács (Hadzic, 86.) – Scsepovics, Hodzic. Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólszerző: Koszta (67.)

A magyar élvonal tizennegyedik fordulójában a címvédő és az Európa Ligában remekül menetelő Mol Vidi FC a Mezőkövesd otthonában lépett pályára. Az első félidőben egyik csapat sem tudta megtörni a gólcsendet, bár helyzetekig mindkét kapu előtt adódtak. A legnagyobb ziccert Scsepovics, illetve Koszta hibázta el, így a szünetben 0-0 volt az állás.

Fordulás után Stopira került kihagyhatatlan helyzetbe, de végül a légiós – senkitől sem zavartatva – kaput sem talált… A 67. percben aztán a mezőkövesdiek megszerezték a vezetést: Molnár ugratta ki ügyesen Kosztát, aki tizennégy méterről kilőtte Kovácsik kapuját, 1-0.

A 76. percben Fiola Attila hátba rúgta a gólszerzőt, a játékvezető szerint a roppant durva magánakció csak sárgát ért… Nem sokkal később eldönthette volna a három pont sorsát a hazai gárda, ám Koszta remek passza után Molnár pár centit tévedett, Kovácsik csak szemmel verte az akciót. A bravúr így sem maradt el, a kövesdiek legyőzték a Vidit, pontszámban beérték a fehérváriakat, ám a Nikolics-csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Koszta, 1-0

címlapkép: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik