NB I

Az MTK sem tudta megállítani a robogó Fradit

Az első félidőben eldőlt az OTP Bank Liga 13. fordulójának rangadója.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Ferencvárosi TC – MTK Budapest 2-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazsics, Leandro, Heister – Szpirovszki (Frimpong, 86.), Sigér – Bőle (Varga R., 84.), Lanzafame, Petrjak – Böde (Gorriarán, 66.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
MTK: Kicsak – Baki, Balogh, Pintér, Gengeliczki (Farkas B., 66.) – Vass Á. – Gera, Kanta, Bognár I. (Vass P., 77.), Schäfer – Torghelle (Lencse, 70.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Bőle (24.), Sigér (39.)

Örökrangadó zárta az OTP Bank Liga fordulatos meccseket hozó 13. játéknapját: szombat este a Ferencvárosi TC az MTK Budapestet látta vendégül.

A Fradi kezdett lendületesebben, de jól dolgozott az MTK-védelem – vagy tisztáztak a védők az utolsó passzoknál, vagy már el sem jutott addig a bontakozó hazai támadás. Kicsak kapusra a 16. percben volt először komolyabb szükség, majd Lanzafame löketét is hatástalanította. A 23. percben viszont már tehetetlen volt: Bőle Lukács egy kiugratás végén a kapust is átemelte, és megszerezte a vezetést (1-0).

Kicsak újabb védését majd MTK-lehetőségeket hozott a következő néhány perc, a ferencvárosi védelem azonban rendre megnyerte a fejpárbajokat. Kicsak ütött ki egy beadást a 39. percben, éppen Sigér Dávid elé, aki a léc alá vágta a játékszert jó húsz méterről – nagy gól volt (2-0). Kétgólos előnnyel mehetett pihenőre a Fradi.

Nem „csitultak” a hazai rohamok, előbb a blokkban halt el egy-egy lövés, aztán Lanzafame tévedett centikkel. Baki és Petrjak fejelt össze – a szerencsétlen szituáció végén a MTK játékosának felszakadt a fejbőre.

A végére is tartogatott Fradi-helyzetet a meccs, de gólt már nem: maradt a 2-0, így az FTC 30 ponttal továbbra is vezeti az NB I-et, négy ponttal megelőzve a második Honvédot és nyolccal a címvédő, egy meccsel kevesebbet játszó Vidit. Az MTK maradt 21 ponttal a negyedik.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Olvasói sztorik