NB I

Egy félidő alatt eldöntötte a Paks elleni bajnokit a Vidi

Tapad a Fradira a Kisvárdát verő Honvéd. Egyre mélyebb gödörben a DVTK és a Haladás.

A 13. fordulót rendezik november első szombatján az OTP Bank Ligában – öt mérkőzést 17 órától játszottak, míg estére marad a Fradi–MTK rangadó.

Fél óra elteltével szerzett vezetést a Honvéd a Kisvárda otthonában – egy kényszerítő végén Holender talált a kapuba. Végül ő bizonyult nyerőembernek: húsz perccel a vége előtt lecsapott egy elveszettnek tűnt labdára, és megduplázta az előnyt. A 78. percben David N’Gog biztosította be a győzelmet: 3-0-ra nyert a tabella-második.

Már a mérkőzés negyedik percében előnyben volt a DVSC a Mezőkövesd vendégeként – Könyves Norbert egy szöglet után lőtt gólt –, azonban alig tíz perccel később kezdődhetett minden elölről: Koszta Márk remek szabadrúgása is a hálóban kötött ki. A hajrában egy védelmi hibát Molnár Gábor használt ki, de Takács Tamás tett róla, hogy ponttal távozzon a csapata (2-2).

Gyakorlatilag egy félidő alatt lerendezte a Paks elleni idegenbeli meccsét a Vidi, amely Pátkai Máté révén nyitotta meg a gólgyártást. Nem sokkal később Loic Nego helyezhetett közelről a paksi kapuba, a 35. percben pedig a meccs is eldőlni látszott: Huszti szabadrúgását Armin Hodzic továbbította a hálóba. Az 56. percben Pátkai már második gólját jegyezte, csapata pedig negyedszer volt eredményes. A kapufa mentette meg az ötödik góltól a hazaiakat, és végül maradt a négy közte: idegenben nyert 4-0-ra a címvédő.

Késői gólokkal verte a Haladást az Újpest: előbb Balázs Benjámin a 70. percben szerzett vezetést a sereghajtó ellen, majd Obinna Nwobodo állította be a 2-0-s végeredményt. Gyakorlatilag hasonló forgatókönyvet hozott a Puskás–DVTK összecsapás: Bachana Arabuli a 79. percben jegyezte a meccs első gólját, de a DVTK két perccel később Tajti Mátyás révén válaszolt. Nem szakadt meg azonban a diósgyőriek pocsék sorozata: a félelmetes lövőformában lévő Hegedűs János a 87. percben bombázott a kapuba egy távoli szabadrúgást (2-1).

OTP Bank Liga, 13. forduló

Kisvárda Master Good – Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Holender (32., 69.), N’Gog (78.)

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Koszta (17.), Molnár G. (72.), illetve Könyves (4.), Takács T. (86.)

Paksi FC – Mol Vidi FC 0-4 (0-3)
Gólszerzők: Pátkai (17., 56.), Nego (27.), Hodzic (34.)

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Arabuli (79.), Hegedűs J. (87.), illetve Tajti (81.)

Újpest FC – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Balázs B. (70.), Nwobodo (80.)

Kiemelt kép: molvidi.hu

Olvasói sztorik