Király a hibás? „Egy ilyen védelem mögött Ter Stegen és Buffon sem tudna kimagaslót nyújtani”

A Haladás legendája, a 64 éves Hegedüs Péter szerint nem a kispadra ültetett kapussal van a baj.

Nagy vihart kavart Szombathelyen, hogy Horváth Ferenc vezetőedző kitette a csapatból a Haladás és az egész magyar futball egyik ikonját, Király Gábort. A válogatottsági rekorder csak a kispadon nézhette, ahogyan a Hali hosszabbításban kapott góllal szenvedett 1–0-s vereséget múlt szombaton a Honvéd ellen hazai pályán.

A szurkolók egy része szerint ez méltatlan bánásmód egy legendával, míg a másik tábor azt mondja, egy ideje már formán kívül van Király, így jogos volt a váltás. Arról, hogy ő hogyan reagált a mellőzésére, itt írtunk.

A Rangadónak a 64 éves Hegedüs Péter, a Haladás kapuslegendája értékelte a helyzetet.

Lehet ünnepelnie, pezsgőt bontania annak a néhány „hozzáértő” szurkolónak és vezetőnek, aki ezt szerette volna elérni, az óhajuk meghallgatásra talált – mondta cinikusan Király leváltása kapcsán.

– Király Gabi a múltja miatt jobban reflektorfényben van, mint a többi játékos, könnyebb emiatt „megtalálni”. Persze egyértelmű, hogy az utóbbi hetekben nem védett úgy, amire képes, és ahogyan az elvárható lett volna, de ilyen védelem mögött Ter Stegen és Buffon sem tudna kimagaslót nyújtani – utalt a német és az olasz világklasszisra.

Az egyik, ha nem a leggyengébb kerettel a Haladás rendelkezik az NB I-ben. Sikerült olyan rossz hátvédsort összehozni, amelyet akarattal is nehéz lett volna. Rettentően gyenge a hátsó alakzat, olyan külföldi antitalentumok játszanak benne, akik két év múlva arra sem emlékeznek majd, hol van Szombathely. De Király Gabi még akkor is itt lesz, mégis ő issza meg a gyengélkedés levét…

Hegedüs Péter szerint egyértelmű, hogy az összeszokatlan védelem hibái voltak hatással Király teljesítményére.

– Gábor a rutinjával tudna segíteni, sok mindent jobban tudott volna megoldani, mint a helyettese, szóval én nem vettem volna ki a csapatból. Vártam volna még néhány fordulót, de kinek a pap, kinek a papné…

Hozzátette: tudja, hogy Király nem szorul védelemre, nem is azért emelt szót, ráadásul a kapus sokkal jobban viseli a helyzetet, mint ahogyan azt ő tenné a helyében.

– Ez a keret sajnos alkalmatlan. Nem csak a külföldiekkel van baj, van olyan magyar bekk, akinek két éve nem volt elfogadható meccse a Haladásban, mégis játszik. Őt nem találják meg a szurkolók, Királyt igen… Azt hozzátenném, hogy mióta felállt a Horváth Ferenc-féle új stáb, rendben vannak a kapusedzések, előtte nagyon rossz volt az az irány, amit láttam.

Címlapkép: nyugat.hu