NB I

Király Gábort kitette a csapatból Horváth Ferenc

Rózsa Dániel véd szombaton a Haladásban.

Az NB I 12. fordulójában szombaton 17 órakor az utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás a második Budapest Honvédot fogadja. Király Gábor helyett Rózsa Dániel áll majd a kapuban – adta hírül a tényt a Haladás hivatalos honlapja. Eközben Király egykori csapattársa, a Hertha-edző Dárdai Pál elmondta, melyik magyar játékos jöhet számításba a berlinieknél.

– Stabil, egységes csapat ellen játszunk, amelyet ugyan a bajnokság előtt sokan temettek, ám a Honvéd rácáfolt a kétkedőkre – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Ez nem véletlen, hiszen a csapat magja évek óta együtt játszik. Ami minket illet, a játékosok bizakodóak, sokat dolgoznak az edzéseken és a Vidi elleni meccsen már láttam előrelépést a korábbi találkozókhoz képest. Nagyon remélem, hogy a fejlődés töretlen lesz és a Honvéd ellen még jobb teljesítménnyel rukkolunk elő és megszerezzük a három pontot. Michael Rabusicnak a dereka fáj, Emil Lynga combjával bajlódik, Grumics Miroszlav pedig az Achillesével bajlódik.

Horváth Ferenc kapusposzton váltani fog: Király Gábor helyett Rózsa Dániel kezd. A 108-szoros válogatott kapus a kispadon foglal helyet. Erről azóta Király is elmondta az őszinte véleményét.

– Nagyon jó embernek és nagyon jó játékosnak tartom Királyt, akinek élete a Haladás – fogalmazott Horváth. – Azonban úgy gondoltam, a korábbi hetek sikertelensége miatt váltanom kell, és ezúttal Rózsának szavazok bizalmat. Ez persze nem jelenti azt, hogy Király többet nem véd a Haladásban.

Király Gábornak több súlyos hibája volt az utóbbi időben, ez a Vidi elleni megoldása volt az utolsó csepp a pohárban.

 

Címlapkép: haladas.hu

Olvasói sztorik