NB I

Kikezdték a Haladás szurkolói, íme Király Gábor válasza

A Rangadónak sikerült szóra bírnia a szombathelyi kapuslegendát.

Nem kezdte túl jól az OTP Bank Liga 2018-19-es szezonját a Szombathelyi Haladás, amely hat forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a tizedik helyen áll a tabellán. A zöld-fehérek a legutóbbi játéknapon hazai pályán kaptak ki az MTK-tól, ami a csapat első veresége volt a tavaly ősszel átadott új stadionban. Az együttes csapatkapitánya, a magyar válogatottsági rekorder Király Gábor a Rangadónak értékelte a találkozót.

Ripost: sokkolta a Hamburgot Dzsudzsák fizetési igénye
Kútba eshet a németországi lehetőség.

Az MTK nagyon összeszedett, koncentrált csapatként teljesített, tetszetős futballt, olykor egy érintővel játszott. Próbáltuk felvenni a ritmust, sajnos ez többször nem sikerült. Rögtön az elején egy az egy elleni szituációban találtam magam, aztán ugyanúgy folytatódott az egész, ahogy számunkra elkezdődött a bajnokság. Sokszor követünk el alaphibákat, amelyekből könnyen gólszerzési lehetősége adódik az ellenfeleknek.

– kezdte a 42 éves, 108-szoros válogatott Király Gábor, aki arról is beszélt, hogy mi lehet az oka annak, hogy beragadt a Hali a bajnoki rajtnál.

Tavaly volt egy viszonylag stabilabb csapat. A nyáron sok új játékos érkezett, és ezt kell még építeni. Idő is kell ahhoz, hogy az érkezők integrálódjanak, és nekünk, régebbi játékosoknak is meg kell szoknunk az új társakat, a mozgásukat, a gondolkodásukat. Ez csapatmunka, csapatként kell működnünk. Az eddigi meccseinken a kapott gólok nagy része ziccerhelyzetből született. Vagy ez az egybe hozták rám, vagy kipasszoltak, vagy egy-egy hiba játszott közre a találatoknál. Ezeket a hibákat kell leredukálni és kijavítani. Minden héten keményen dolgozunk azért, hogy minél kevesebb hibát kövessünk el. Az egyéni hibák mind hozzátartoznak a focihoz, csak az a lényeg, hogy a következő meccsen minél kevesebb legyen.

A szombat esti, MTK elleni bajnoki után több médium, többek közt honlapunk is beszámolt róla, hogy a Haladás szurkolói betalálták kedvencüket, és a szokásos „Király Gabi, Király Gabi” rigmus helyett tüntetően a csapat másik kapusát, Rózsa Dánielt éltették. A rutinos hálóőr most erre is reagált.

– Ilyen szituációban mindenki csalódott, a szurkolók, a játékosok és a vezetők is, ugyanis valamennyien sikert várnak – mondta Király. – Mi egy csapat vagyunk, egy célért dolgozunk. A szurkoló is azt akarja látni, hogy gólokat rúgjunk, és győztes meccsen jöjjünk le a pályáról. Ennek azonban sok összetevője van: sok a sérültünk, mindig volt eltiltott játékosunk, szóval a mester sincs könnyű helyzetben, hiszen nem biztos, hogy mindig azt a szerkezetet tudja játszatni, amit ő szeretne. A frusztráció hozzátartozik a focihoz, ami azért van, mert mindenki jobbat akar. Belülről úgy látom, hogy az összeszokottság hiányzik még, de mindenki becsületesen küzd a sikerért.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik