NB I

Hemingway megszólalt: „Lehet, hogy holnap eladom a Honvédot”

A tulajdonost az utóbbi egy-két évben több ajánlattal kerestek meg, mint az előző tízben.

A Sport Plusz hetilap legutóbbi számában interjút közölt a Budapest Honvéd tulajdonosával, George F. Hemingway-jel. Ezt a Honvéd honlapja sokatmondó „Lehet, hogy holnap eladom a Honvédot” címmel szemlézte. Eközben a Fradinál is helyzet van, Lanzafame gyönyörű ollózását Gera Zoltán is csak leste.

A felvezetőben azt írják: az új Bozsik-stadion 11.7 milliárd forintból épülhet fel 2020-ra, miután sikeres volt a közbeszerzési eljárás, ezzel együtt pedig felerősödtek azok a hangok, hogy George F. Hemingway eladja a klubot. Akadnak, akik azt mondják, a stadionépítés és az eladás összefügg egymással, és az építkezés feltétele az volt, hogy Hemingway megváljon a klubtól.

– Az új Bozsik Stadion tervezése során teljes körű rálátásunk volt a tervezési folyamatra. Hálásak vagyunk, hogy minden tekintetben elképzeléseink elfogadásra kerültek, befogadóképesség, a stadion formája, és más dolgok tervezésében is. A múzeum, vendéglátó egység és több minden más a mi kérésünkre épül meg – fogalmazott.

– A szurkolói létszám minden valószínűség szerint csökkenni fog az albérlet ideje alatt, de megpróbáljuk eredményességgel és jó marketinggel megtartani azt, amit felépítettünk. Amikor pedig az új stadion megnyílik, szerintem megduplázzuk a nézőszámunkat.

Hallotta-e a szurkolói pletykákat, miszerint sikerült rávenni George F. Hemingway-t a klub eladására? Igaz ez a 3 milliárd forintos eladási ár? – kérdezték.

– Tizenkét éve ugyanazt mondom, amikor erről kérdeznek: ha jön egy megfelelő ajánlat, mint akármelyik vállalatomtól, a Honvédtől is hajlandó vagyok megválni. Az eladáshoz csak az árnak van köze. Az új stadionnak pedig végleg semmi. Az érvelést nem is értem, hiszen a stadion állami tulajdonban marad. Az elmúlt tizenkét esztendőben körülbelül 16 millió eurót – 5.2 milliárd forintot – fektettem a klubba, így amikor eladom, valószínűleg nem fogom listázni, mint a 100 legjobb befektetéseim egyikét. Az eladási ár az lehet, amit én és a vevő kialkudott. Nincs sok köze a befektetett összeghez, mert a vevőt nem érdekli az eladó passziója. Tény, hogy az utóbbi egy-két évben több ajánlattal kerestek meg, mint az előző 10 évben amerikai, kínai, angol, magyar és más befektetők. Lehet, hogy a Honvédot 10 év múlva adom el, de lehet, hogy holnap. Erről nem érdemes sok szót váltani, mert ez egy pillanat műve…

Címlapkép: Honvéd

Olvasói sztorik