NB I

Tízmilliárdnál is többe kerül a Honvéd új stadionja

A sikeres közbeszerzés után elkezdődhet az új Bozsik-stadion építése.

A közbeszerzési hatóság tájékoztatása szerint sikeres volt a Budapest Honvéd új létesítményére kiírt közbeszerzési eljárás, így a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. építheti fel az új Bozsik-stadiont – írja a kispesti klub honlapja.

A stadion a legmodernebb, UEFA IV. kategóriás, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz, minimum 8000 néző befogadására alkalmas.

A fedett lelátóval rendelkező létesítményben, valamint a háromemeletes főépületben szociális, illetve szolgáltató egységek is helyet kapnak. A stadionépítésre érkezett ajánlati ár 11,7 milliárd forint.

A Bozsik-stadion bontása és az új létesítmény felépítése előtt hamarosan sor kerülhet a Bp. Honvéd új utánpótláscentrumának átadására, és amint ez megtörténik, a felnőtt csapat átköltözik a minden igényt kielégítő komplexumba.

Utána elkezdődhet a stadion építése, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Honvéd 2020-ban játszhat ismét saját otthonában.

A kispestiek jelenleg az MTK stadionjában játsszák hazai meccseiket, a legutóbbit például megnyerték, erről ide kattintva olvashatsz!

nyitókép: obudagroup.hu

Olvasói sztorik