NB I

Huszti döntött: sikerrel hangolt a Vidi az EL-re

A DVTK-nak nem volt válasza a fehérvári találatra.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Diósgyőri VTK – Mol Vidi FC 0-1 (0-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 2850 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
DVTK: Rados – Sesztakov, Karan, Brkovics, Juhar – Makrai, Mazalovic (Tóth B., 77.), Tajti, Márkvárt, Vernes (Bacsa, 53.) – Mihajlovic (Hasani, 69.). Vezetőedző: Fernando Fernandez.
Vidi: Tujvel – Fiola (Milanov, 67.), Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Pátkai – Kovács I. (Hodzic, 53.), Huszti – M. Scsepovics (Nikolov, 85.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gólszerzők: Huszti (68.)

A magyar élvonal kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén a DVTK ellenfele hazai pályán a címvédő Vidi FC volt. Az első félidő kevés igazán nagy helyzetet hozott, így a gólcsend sem tört meg.

A fordulás után fehérvári oldalról továbbra is Huszti volt a legaktívabb, majd a 65. percben Loic Nego a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki. A francia játékos a kapu bal felső sarkát nézte ki, pár centit azonban tévedett. Nem sokkal később aztán már nem úszta meg a DVTK: a 68. percben Milanov és Pátkai játszott össze, utóbbi a tizenhatoson belülről átemelt a hosszú oldalra, ahol Huszti jött jó ütemben és a kapu közvetlen előterében fejjel nem hibázott, 0-1.

Később kiderült, hogy ez a találat eldöntötte a három pont sorsát, hiszen a hajrában az eredmény már nem változott. A Vidi feljött a harmadik helyre, a DVTK maradt az utolsó előtti a tabellán.

A DVTK – Mol Vidi FC mérkőzés első félidejében nem esett gól – fotó: vidifc.hu

címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik