NB I

A DVTK-edző szerint a Vidi nem érdemelt három pontot

„Egy pontot szerintem megérdemeltünk volna."

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Mol Vidi FC három ponttal távozott a DVTK otthonában, a címvédő Huszti Szabolcs góljával győzte le a diósgyőrieket. A lefújás után a két vezetőedző így értékelt:

Fernando (DVK): – Szerintem egy nagyon jó meccset játszott ma egymással két jó csapat. Mindkét együttes a három pontért küzdött. Gratulálok a játékosoknak, mindent kiadtak magukból. Azt mutatták, amit gyakoroltunk a héten, emiatt boldog vagyok. Egy pontot szerintem megérdemeltünk volna, de sajnos nyertek a vendégek. Dominánsan benne volt a kontrajáték gyakorlása a heti munkában, hiszen Nego és Stopira fent játszott, sok terület volt mögöttük, 2-3 kontránk is volt, amely megfordíthatta volna a meccset. Sajnos a mozgások és az utolsó döntések nem voltak megfelelőek, ezért nem sikerült befejeznünk ezeket az akciókat.

Fernando szerint egy pontot megérdemelt volna a DVTK – fotó: molvidi.hu

Marko Nikolics (Vidi): – Sorozatban harmadszor sikerült nyernünk, fontos három pontot szereztünk itt, egy nehéz mérkőzésen, ezért gratulálok a játékosoknak. A mérkőzés jelentős részében jobban játszottunk, de az ellenfél kapuja előtt nem voltunk elég hatékonyak. Az utolsó három-négy percben tartottam tőle, hogy a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát, mondhatni ez a futball egyik íratlan törvénye, de most ez nem történt meg. Gratulálok a hazai csapatnak is, mert ők is kellettek ahhoz, hogy egy jó meccset játszhassunk. Sok időnk nincs elemezgetni és gondolkodni ezen a találkozón, hiszen december 16-áig gyakorlatilag szó szerint háromnaponta játsszuk majd a meccseket.

Természetesen csütörtökön a Chelsea a találkozó esélyese, de jó mentalitással lépünk majd pályára és megpróbálunk mindent, ami tőlünk telik. Büszkének kell lenni arra, hogy a híres Stamford Bridgen léphetünk pályára, ez minden játékosnak remek tapasztalat lesz.

A sajtótájékoztatón felmerült, hogy a Chelsea ellen mit lehet majd azzal kezdeni, ha három védőre négy támadó viszi majd a labdát.

– A mai mérkőzésen kockázatot kellett vállalnunk, a cserék is ennek szóltak, hiszen Loic ment vissza szélsőhátvédnek, Milanov állt be Fiola helyett és Hodzic is érkezett második csatárnak. A Chelsea jelenleg szerintem a világ legjobb 10 csapatában benne van, valóban nagy probléma lenne, ha Willian, vagy Hazard törhetne hasonló szituációba a kapunk felé, de azon leszünk, hogy ne forduljon elő hasonló helyzet, amelyből ma valóban előfordult néhány.

Marko Nikolics már a Chelsea elleni EL-meccsről is beszélt – fotó: molvidi.hu

címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik