NB I

A Loki és a Paks is fordítani tudott, büntetővel egyenlített az MTK

Izgalmas meccseket hozott a kilencedik forduló.

Bár a Kisvárda Horváth Z. góljával hamar megszerezte a vezetést a Debrecen ellen, mégis a hajdúságiak vihették haza a két pontot. Gyakorlatilag tíz perc alatt, Takács és Barna találataival sikerült a fordítás, majd Takács egy újabb góllal zárta le a találkozót. A meccsen egyébként záporoztak a sárga lapok, ebben viszont a Loki „maradt alul”, hiszen ott egy, míg a másik oldalon öt ilyen figyelmeztetés született.

A Paks is fordítani tudott a Haladás otthonában. Az első félidőben csak a vendégeknek voltak kapura tartó lehetőségeik, ebből is a legnagyobb Remilié volt, remek cselénél csak Király hárítása volt szebb. Ám a fordulás után a szombathelyiek találtak be először Priskin jóvoltából, alig tíz perccel később viszont ismét döntetlenre állt a zászló, Simon egyenlített. A lefújás előtt viszont a Paks lecsapott a három pontra, Kecskés döntötte el.

Bognár gyönyörű találatával ragadta meg az előnyt az MTK, a Mezőkövesd pedig majdnem hatvan percet várt a válasszal. Ekkor Molnár egalizált és úgy is tűnt, hogy ennyivel be is érik a csapatok, Drazic ezt másképp gondolta és tíz perccel a vége előtt megfordította a mérkőzést. Itt azonban még nem volt vége, Kanta az utolsó pillanatokban büntetővel egyenlített.

A négymeccses etapból egyedül csak a Puskás Akadémia végzett kapott gól nélkül, a Honvéd egész egyszerűen nem tudott betalálni a felcsútiaknak. Knezevic negyed óra elteltével megzörgette a hálót, erre pedig nem érkezett válasz az ellenfél részéről.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Debreceni VSC–Kisvárda-Master Good 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Takács (55., 83.), Barna (65.), illetve Horváth Z. (9.)

Szombathelyi Haladás–Paksi FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Priskin (51.), illetve Simon (62.) Kecskés  (89.)

MTK Budapest–Mezőkövesd-Zsóry 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Bognár (7.), Kanta (89. – tizenegyesből), illetve Molnár G. (62.), Drazic (80.)

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Knezevic (16.)

Később játsszák:

Ferencváros–Újpest FC 19:30 TV: M4 Sport

Címlapkép: dvsc.hu

Olvasói sztorik