NB I

Fradi–Újpest: egyetlen gólt kapott a Groupama huszonegyezer nézője

Lanzafame döntött, a végén akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

NB I, 9. forduló

Ferencvárosi TC – Újpest FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 20996 néző. Játékvezető: Andó-Szabó.
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Blazic, Heister – Szpirovszki, Sigér – Varga (Frimpong, 85.), Bőle (Böde, 78.), Petrjak – Lanzafame (Gorriarán, 75.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovics – Onovo, Szankovics (Balázs, 75.) – Nwobodo, Zsótér, Beridze (Lukács, 63.) – Novothny, Petrjak. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Lanzafame (58.)

Ritkán gyűlik össze magyar pályán 20996 néző egy NB I-es meccsre, márpedig szombat este a Ferencváros–Újpest rangadót ennyien követték a Groupama Arénában, ahol 224. alkalommal feszült egymásnak a magyar foci két ősi riválisa – a Fradi-tábor egész stadionos, lélegzetelállító látvánnyal készült.

Már a negyedik percben nagy helyzet adódott Lanzafame előtt, ám Pajovicsnak jól sikerült a bemelegítés, hatalmas bravúrral hárított. A folytatás már közel sem volt ilyen érdekfeszítő, a remek hangulat miatt azonban nézhető volt a meccs, mindkét szurkolótábor kitett magáért. A 35. percben aztán végre Dibuszt is próbára tették, Novothny lekészítése után Zsótér lövését védte lábbal a Fradi-kapus – de nagyjából ennyiben ki is merült az első játékrész.

Forrt a levegő Szombathelyen: dühös drukkerek várták a játékosokat – FOTÓ
Nagyon kiakadtak a szurkolók az újabb vereség után.

A fordulást követően zöld-fehér füstbe borult a Groupama Aréna, nem sokkal később pedig hatalmas ünneplés vette kezdetét: az 58. percben Bőle bal oldali beadása Lanzafamét találta meg középen, az olasz csatár tizennégy méterről könnyedén kapura fordult és a bal sarokba helyezett, 1-0 – ide kattintva megnézheted a remek egyéni alakítást.

A várva várt újpesti rohamok elmaradtak, veszélytelen beadásokkal operáltak a vendégek, Nebojsa Vignjevics két cseréje sem változtatott a játék képén. Varga és Bőle próbálkozása még veszélytelen volt, ám a csereként beálló Böde a 80. percben majdnem megduplázta a Fradi előnyét, remek csele után azonban Pajovics megint bravúrozott.

Hét perccel később Gorriarán, majd a 90. minutumban Böde is újfent eldönthette volna a három pont sorsát, de mindketten hibáztak. Izgulnia azonban nem kellett a hazaiaknak, az Újpest veszélytelenül játszott, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Fradi.

Varga csak helyzetig jutott. Fotó és címlapfotó: MTI / Czagány Balázs
Olvasói sztorik