NB I

Horváth Ferenc lett a Haladás edzője – hivatalos

A szakember a másodosztályú Balmazújvárost hagyta ott a szombathelyiek kedvéért.

Amit korábban előre jeleztünk, az ma hivatalossá vált: Horváth Ferenc lett az NB I-es Haladás vezetőedzője – minderről a vasi klubhonlap számolt be. A szakember eddig az NB II-es Balmazújvárost irányította, amellyel kilenc forduló után a 10. helyen állt a táblázaton.

A Haladásnál azért kellett új szakembert kinevezni, mert múlt szerdán közös megegyezéssel szerződést bontottak Michal Hipp vezetőedzővel. A csapat a szlovák trénerrel nyolc meccsen csak öt pontot szerzett, így a Hali az utolsó az NB I-ben. 

Másik jelölt is volt egyébként a posztra, méghozzá a legutóbb a DVTK-t irányító Bódog Tamás, ám a Haladás vezetősége a korábban a Diósgyőrt szintén edző, emellett a Videotont, a Győri ETO-t és a Paksot is irányító Horváth Ferencet nevezte ki.

– Horváth Ferenccel a bajnokság végéig kötöttünk szerződést – tudta meg a klubhonlap Tóth Miklóstól, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatójától. – Mivel a csapat az utolsó helyen áll a tabellán, nem is lehet más célunk, mint, hogy bentmaradjunk a bajnokságban. Bízunk bent, új edzőnkkel a cél teljesíthető. Horváth Ferenccel együtt érkezik Szamosi Tamás másodedző és Borsos Vilmos kapusedző. Így a korábbi másodedző, Pinte Attila mellett Jakab Csaba kapusedző is távozik – további változás nincs a szakmai stábban.

Címlapkép: balmazfoci.hu

Olvasói sztorik