NB I

Menesztette edzőjét a Haladás

Ahogy azt a Rangadó előrevetítette, elküldték Michal Hippet.

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Haladás Michal Hipp vezetőedzőt. Utódját – a tervek szerint – a napokban nevezik ki.

Honlapunk már napokkal ezelőtt úgy értesült, hogy a szlovák szakembert neves magyar tréner váltja a kispadon.

Ahogy arról a vasi klub honlapja beszámol, a korábban a szlovák válogatottat másodmagával irányító szakember tavaly november 18-án, Balmazújvárosban ült először a Haladás kispadján, Pacsi Bálintot váltotta. A vasiak akkor az utolsó előtti, 11., kiesőhelyen álltak a bajnoki táblázaton.

Michal Hipp irányításával a négy hátralévő őszi meccsükből hármat megnyertek, emlékezetes találkozón legyőzték az FTC-t (2–1) és az akkor Videoton néven futó fehérvári együttest (1–0) is. Tavasszal öt győzelmet, három döntetlent és hat vereséget gyűjtött be a Hipp-gárda, amely csak az utolsó fordulóban biztosította bentmaradását – a nyolcadik helyen végzett.

A 2018-19-es bajnokságban viszont nem ment a zöld-fehéreknek, egy győzelem mellett két döntetlent szereztek és ötször kikaptak – nyolc kör alatt öt pontot szereztek. Legutóbb az újonc Kisvárda vendégeként 4–1-re kikaptak, vereségükkel az utolsó, kiesőhelyre zuhantak vissza.

Az eredménytelenség hatására léptek a szombathelyi vezetők. Szerdán 11 órakor rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartottak a klubnál, amelyen úgy döntöttek: menesztik Michal Hippet. A szakember megállapodása 2019. június 30-ig szólt. A vasárnapi és hétfői szabadnapot követően a keddi két és a szerda délelőtti edzést még a szlovák mester vezényelte. Csütörtöktől – átmenetileg – Desits Szilárd másodedző tartja az edzéseket.