NB I

Tizenhat éves reménységeit dicsérte a DVTK edzője, a Vidinél sem elégedetlenek

Egy kivételével szűk NB I-es győzelmeket hozott a Magyar Kupa vasárnapi játéknapja, de a szakvezetők többsége elégedetten nyilatkozott.

Mint beszámoltunk róla, a Vidi, a Honvéd, a Kisvárda, a Haladás és a Diósgyőr is túlélte a Magyar Kupa hatodik, a sorozat főtáblájának első fordulóját – a vasárnap teljes eredménysora itt érhető el.

A mérkőzések után az élvonalbeli csapatok szakvezetői a klubhonlapoknak értékelték a látottakat:

– Fontos győzelmet arattunk, a kupában minden esetben a legfontosabb a továbbjutás – szögezte le Fernando Fernandez, a Diósgyőri VTK mestere a dvtk.eu portálon. Csapata az 1-1-es rendes játékidő után 3-1-re verte a harmadosztályú ESMTK-t. – Emellett több játékos, aki kevesebbet vagy egyáltalán nem játszott a bajnokságban, lehetőséget kapott, hogy megmutassa, milyen formában van. Nagy örömömre Makrai Gábor két gólt szerzett és Branko Mihajlovics is betalált, valamint bemutatkozott a két tizenhat éves fiatal, Tóth Borisz és Orosz Donát. Mindketten úgy játszottak, mintha legalább húsz élvonalbeli mérkőzés lett volna a lábukban, ami az akadémián folyó munkát dicséri. Sok sikert kívánok az ESMTK-nak a bajnokságban!

A Mol Vidi FC a Cigánd ellen nyert félgőzzel is 2-0-ra, Marko Nikolics így értékelt a molvidi.hu-nak:

– Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottunk. Remek pályán léphettünk ma pályára, sokan voltak a lelátókon, és nagyon kedvesen fogadtak minket a hazaiak, ezért köszönettel tartozunk nekik. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezek közül tíz, talán tizenöt is kimaradt, nem is számoltam már a végén. Azon kell dolgoznunk, hogy ebben fejlődjünk, mert magasabb szinten ezt nem engedhetjük meg magunknak.

A Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályban vitézkedő Bőny SE nem okozott gondot a Budapest Honvédnak, melynek mestere, Supka Attila az alábbiakat mondta a 6-0-s győzelemről a honvedfc.hu-n:

– Megyei másodosztályban szereplő csapattal játszottunk, rúgtunk hat gólt, öt kapufát, és emellett az első perctől az utolsóig domináltunk. Ez volt a célunk, megérdemelten jutottunk tovább. Messzemenő következtetést nem lehet levonni ebből a mérkőzésből, maga a játék volt a lényeg és a továbbjutás.

Két öngóllal lépett át az NB III-as Csepelen a Szombathelyi Haladás – Desits Szilárd megbízott edző a haladas.hu-nak két rövid mondatban összegezte a látottakat:

– Valódi kupamérkőzést játszottunk, uraltuk a találkozót. A hazai pálya minden előnyét élvező Csepel megnehezítette a dolgunkat.

A Kisvárda Master Good az előző idényben még egy csoportban szerepelt az NB II-es Szolnokkal, most viszont osztálykülönbséggel várta az összecsapásukat. Ha utóbbi nem is feltétlenül jött ki a felek között, a várdaiak így is továbbléptek. Az 1-0-s győzelemről Dajka László nyilatkozott a kisvardafc.hu-nak:

– Sajnos, nem azt nyújtottuk, amit a korábbi bajnoki meccseken. Természetesen a kezdő tizenegyben sok változás volt, akik lehetőséghez jutottak, azokon érződött, hogy nincsenek játékban, kicsivel többet vártam tőlük. Egy szemfüles, egyben szép góllal nyertünk, a jelek szerint akármi történik a Szolnokkal, mindig harakiri mérkőzéseket vívunk vele.

Kiemelt kép: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik