NB I

Varga és Juhász sem rossz, de Lanzafame lett az NB I legjobb futballistája

Három csapat játékosai alkotják az álomtizenegyet, Gulácsi a legjobb külföldön játszó magyar.

A 2016-17-es kiíráshoz hasonlóan a legutóbbi szezonban is az olasz Davide Lanzafamét választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

A HLSZ hétfőn, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett díjátadó ünnepségén elhangzott, hogy a hivatásos labdarúgók körében rendezett szavazáson hat férfi és két női kategóriára voksolhattak a futballisták, akik valamennyi esetben öt játékos közül választhattak.

Végre kiderült, kik láthatják a spanyol bajnoki meccseket
Oké, hogy Spíler2, de: hol lehet nézni?

A jelölési listát olyan szakemberek állították össze, mint Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Herczeg András, Szélesi Zoltán vagy Bognár György. A leadott voksok alapján ismét Lanzafame teljesítménye volt a legmeggyőzőbb a játékosok körében Magyarországon. A nyáron a Budapest Honvédtól a Ferencvároshoz szerződött csatár éppen jelenlegi csapattársát, Varga Rolandot előzte meg a szavazáson, melyen Juhász Roland, a bajnok Mol Vidi FC csapatkapitánya végzett a harmadik helyen.

Lanzafame, Varga és Juhász nem csak a hétfői díjátadón, hanem vasárnap este a pályán is összefutott egymással, ide kattintva megnézheted, micsoda bombagólok születtek a Ferencváros–Mol Vidi FC NB I-es rangadón.

Két díj a címvédő székesfehérvári együtteshez került, ugyanis a szezon edzője Marko Nikolics, a kapusa pedig Kovácsik Ádám lett. A Honvédban nyújtott teljesítményével pedig nem csupán Lanzafame tűnt ki, hanem Gazdag Dániel is, aki az év 21 éven aluli labdarúgója elismerésnek örülhetett. A legjobb külföldön játszó magyar, a válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter (RB Leipzig) volt a szavazók szerint. Az év NB I-es csapatába mindössze három együttes ad futballistát: a bajnokcsapatból öt, a második Ferencvárosból négy, míg a bronzérmes Honvédból két játékos került be.

Büszkék vagyunk, hogy immár 28. alkalommal adhatjuk át az előző szezon legjobbjait megillető díjakat. Örömmel tölt el, hogy ennyi évet megélt az a sorozat, melyben profi játékosok szavazhatnak játékostársaikra, edzőkre, vagyis a szakma szavaz magáról – mondta Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára.

A díjazottak:

A legjobb kapus: Kovácsik Ádám (Videoton FC)
A legjobb mezőnyjátékos: Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)
A legjobb külföldön játszó magyar: Gulácsi Péter (RB Leipzig)
A legjobb másodosztályban szereplő játékos: Lencse László (MTK Budapest)
A legjobb U21-es játékos: Gazdag Dániel (Budapesti Honvéd)
A legjobb edző: Marko Nikolics (Videoton FC)
Fülöp Márton-díj (a szezon legszebb védése): Gróf Dávid (Budapesti Honvéd) – 32. fordulóban a Videoton elleni mérkőzésen
A 2017-18-as szezon csapata: Kovácsik (Videoton) – Miha Blazic (FTC), Juhász Roland (Videoton), Stopira (Videoton), Loic Nego (Videoton) – Gazdag Dániel (Honvéd), Fernando Gorriaran (FTC), Pátkai Máté (Videoton) – Böde Dániel (FTC), Davide Lanzafame (Honvéd), Varga Roland (FTC)
A legjobb női mezőnyjátékos: Turányi Lilla (MTK Budapest)
A legjobb női kapus: Szőcs Réka (MTK Hungária)

(MTI)

címlapfotó: fradi.hu

Olvasói sztorik