NB I

Doll kipécézett néhány Fradi-játékost, beszéde lesz velük

Vignjevics szerint pontot sem érdemelt az Újpest. Edzői nyilatkozatok az NB I 5. fordulójából.

Ferencvárosi TC–Paksi FC 1-1

Thomas Doll, Ferencváros: – Amilyen jól indult számunkra a meccs, annyira rosszul fejeztük be. Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, az egyetlen probléma az volt, hogy az elveszített labdák után a védekezést rosszul oldottuk meg, és ez a kapott gólnál is látható volt. Gyakorlatilag nem voltak akcióink, test test elleni ütközések, csak ívelgettük a labdákat. Ezek nagyon bosszantanak, mert megpróbálunk szépen játszani, de sok labdát veszítünk. Az egy az egy elleni párharcokat sem úgy kezeltük, ahogy kellett volna. A Paks az első félidőben igyekezett megzavarni a játékunk ritmusát, de hiába számoltunk ezzel, mert a második félidőben sem tudtunk erre mit reagálni. Ma sokan nem teljesítettek jól, néhányan elbújtak a pályán, kevés volt a mozgás, egészen a kapusig játszottuk vissza a labdákat teljesen feleslegesen. Négy győztes meccs után nagyobb önbizalommal kellett volna pályára lépnünk. Néhány játékos elégedett volt azzal, hogy játszott, de nem igazán éreztem, hogy meg akarják nyerni a meccset, velük majd elbeszélgetek. A második játékrészben mutatott teljesítménnyel sem vagyok elégedett. Jobban kellett volna őriznünk az 1-0-s előnyt, hiszen nem kell feltétlenül három-négy nullával hazaküldeni egy csapatot. Azonban, ha így védekezünk, nem támadjuk le az ellenfél játékosait, nincs agresszivitás, akkor ez történik. Láttuk korábban is, ha keményebb a meccs, akkor néhány játékosunkat nehezen lehet felfedezni a pályán. Ezt azért sajnálom, mert nagyon jó edzéseink voltak a héten, de majd akkor több ütközést és párharcot gyakorolunk.

Csertői Aurél, Paks: – Azt kell mondanom, hogy az sokat elárul a csapat mentális helyzetéről, hogy sikerült a gyorsan bekapott gól után felállnunk, és ezek alapján megérdemelten visszük el az egy pontot a Groupamából. Nekünk ugyan mindhárom pontra szükségünk lett volna, de az egy az több, mint a nulla. Az elején azt kértem a játékosoktól, hogy látszódjon rajtuk, az akarás, a tűz. Ha nem is maradéktalanul, de azt gondolom, hogy ezt teljesítették, és erre lehet alapozni majd a folytatásban. Ugyanakkor a játékunkon van még mit javítani, de mint említettem, ebből a mai teljesítményből ki lehet indulni. Az eddig gyűjtött három pontunk nem sok, de biztos vagyok benne, hogy ennél több van a csapatban.

forrás: fradi.hu és paksifc.hu


Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás 1-0

Fernando Fernández, DVTK: – Röviden összefoglalva: megszereztük azt a három pontot, ami rendkívül fontos volt számunkra. Az ötödik találkozón, másodszor hazai pályán végre győztünk, ami jót tesz a játékosok önbizalmának. Ez nagyon fontos, mert ahogy ma is érezni lehetett a pályán, de szerintem a lelátón is, szükségünk van ezen a téren is az előrelépésre. Győznünk kellett, ha nem akartunk leszakadni az ellenfelektől, a Haladáson viszont nem volt ekkora nyomás, hiszen legutóbb legyőzték a PAFC csapatát. A játékosok rendkívül idegesen játszottak, viszont helyenként megmutatták, hogy milyen elemeket szeretnék látni tőlük. A Haladás tíz emberrel is nyomást tudott ránk helyezni, még ha tiszta helyzeteket nem tudtak kialakítani. Fejlődni kell abban is, hogy tíz ember ellen is tudjunk játszani, mert Bacsa és Joannidisz is jól indul be az üres területekbe, de ma sokszor inkább visszaléptek. A csapat végig győzni akart, ez nagy pozitívum. A játékkal nem voltam maximálisan elégedett, a győzelemmel viszont igen.

Michal Hipp, Haladás: – Nem játszottunk rossz mérkőzést, néhány időszakban pedig kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk. Az elején mindkét csapat óvatosan játszott, várta a másik hibáját, ekkor mi voltunk aktívabbak. Több helyzetet alakítottunk ki, de egyikből sem született gól, miközben az első fél órában a hazaiak csak szabadrúgásból veszélyeztették a kapunkat. Amikor már úgy nézett ki, hogy vezetést szerzünk – nem voltak 100%-os helyzetek, de jobb koncentrációval értékesíthettük volna a lehetőségeket -, akkor a hazaiak fejelték a vezető gólt. Hiányzott a csapatunkból a türelem, gyorsan akartuk mélységi passzt adni, pontatlanok voltunk. A második félidőt is aktívan kezdtük, nem engedtük a hazaiakat kontrázni. Rabušic helyzetét említem, amiből nem szereztünk gólt, nehéz így nyerni. A befejezésnél hiányzik a minőség, kialakítjuk a helyzeteket, de nem tudjuk értékesíteni. A hazaiak ekkor természetesen kontrára játszottak, és egy középpályán elkövetett fatális hibát követően jogosan kerültek létszámfölénybe. A cserékkel is próbáltam frissíteni, 10 emberrel is próbáltunk a masszívan védekező hazai csapat ellen egyenlíteni, de nem sikerült. Ma az a csapat nyert, amelyik a gólt rúgta, de nem a jobbik, hanem a szerencsésebb csapat szerzett három pontot.

forrás: dvtk.eu


Budapest Honvéd FC–Mol Vidi FC 0-3

Supka Attila, Honvéd: – Nem azt kaptuk vissza a mérkőzéstől, amit elterveztünk a mi játékunk szempontjából. Tudtuk, hogy az ellenfelet milyen játékosok alkotják, tudtuk, hogy kíméletlenül ki tudnak használni egy-egy hibát. Nem volt olyan jó a védekezésünk mint eddig, nagy hibákat vétettünk. Nem szabad ilyen szellősen védekezni, nem szabad ennyire szabadon hagyni az ellenfél azon játékosait, akiknek ismerjük a képességeit. Ettől függetlenül voltak momentumaink, lehetőségeink. A 11-es előtt is volt két lehetőségünk, amelyből megszerezhettük volna a vezetést. Az első gól után viszont már rohantunk az eredmény után, ráadásul jött a kiállítás. Előttünk történt, én azt mondom, nem járt volna kiállítás, de a bíró így döntött, nem szeretnék vele vitatkozni. Ez végképp megpecsételte a sorsunkat. Gratulálunk a Vidinek és sok sikert kívánunk nekik a nemzetközi porondra!

Marko Nikolics, Vidi:– Gratulálok a játékosoknak, jó mentalitással léptek ma pályára, a kihagyott 11-es sem törte meg a lendületünket. Nagyon fontos volt számunkra a meccs, örülök, hogy sikerült megszereznünk a három pontot a Honvéd ellen idegenben. A kispestiek ellen mindig nagyon nehéz játszani, ráadásul véleményem szerint most, hogy pár játékos távozott, még modernebb futballt is mutat be ellenfelünk, mint korábban. Végig kontrollálni tudtuk a találkozót, amelyet egyébként jó hangulatban és remek talajon rendeztek meg ebben a szép stadionban. Jövő héten BL-rájátszás vár ránk, szinte senki nem gondolta volna, hogy eljutunk erre a szintre. Ez szép eredmény, de mi szeretnénk még tovább írni ezt a történetet.

forrás: vidi.hu


Puskás Akadémia–Kisvárda Master Good 1-1

Benczés Miklós, Puskás: – Nagyon bátortalanul játszottunk az első játékrészben, a játékosaim a tudásuk alacsony százalékát vitték ki a pályára. Mind a labda nélküli mozgásban, mind a labdás kezdeményezésekben alulmúltuk korábbi önmagunkat, nem azt hoztuk, amit elvártunk. A félidőben cserét is végrehajtottunk, ettől feljavult a játékunk, helyzetek és gól is volt, de sajnos a másodikat nem tudtuk berúgni, pedig a lehetőségünk megvolt rá. A végén a Kisvárda kockáztatott, benne volt a döntetlen a meccsben. Nagyon csapongó volt a játékunk, nem uraltuk a játékot, nem tudtuk azt a focit hozni, amit mi szerettünk volna. A Kisvárda akarata érvényesült, hiszen egy pontot elvitt.

Dajka László, Kisvárda: – Óriásit léptünk előre játékban, sokat birtokoltuk a labdát, nagyon jól kezdtük a meccset, nem féltünk, nem álltunk vissza védekezni. Az elején még kevés lehetőségünk volt, aztán jött a tizenegyes. Már nyilatkoztam párszor, a fociban egyáltalán nem mindegy, ki rúgja az első gólt. Ha berúgjuk a büntetőt, akkor a hazai csapatnak ki kellett volna nyílnia és olyan lehetőségeink lettek volna, hogy lehet el tudjuk dönteni a meccset, de ez már mind utópia. A helyzetek alapján láttunk egy jó mérkőzést, minőségében nem volt kitűnő, de hatalmas volt a küzdelem. Igazságos eredmény született.

forrás: pfla.hu és kisvardafc.hu


Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Már az első három percben látszott, hogy nem harcolunk eléggé, nem akarunk rohanni, és ezt a vendég együttes hamar ki is használta. Csalódott vagyok a játékosok hozzáállása miatt, ez az én hibám, hogy nem vettem előbb észre, hogy pár labdarúgóm fejében nincs minden rendben. A találkozó legvégén ugyan még volt lehetőségünk arra, hogy miénk legyen a győzelem, ugyanakkor a kövesdiek is eldönthették volna a saját javukra a meccset. Összességében nem vagyok elégedett a megszerzett egy ponttal, mert nem érdemeltük meg a mai napon.

Tóth László, Mezőkövesd: – Amit elterveztünk azt megvalósítottuk, az első félidőben mindenben az Újpest fölé nőttünk. Sajnos a játékvezető a félidő utolsó percében az egyik kulcsemberünket, túlzott szigorral kiállította, majd az edzőnket is elküldte a kispadról. A második félidőben így nem játszhattuk már a játékunkat. Furcsa érzés, hogy Újpesten most szomorkodunk kell az egy megszerzett pont miatt, ez a meccs a miénk volt. Gratulálok a csapatnak!

forrás: mezokovesdzsory.hu
címlapfotó: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik