Nemzetközi foci

Lopetegui nagyot húz: itt a Real kezdőcsapata

Courtois debütálhat, a Getafe ellen javíthatja ki a királyi gárda a Szuperkupa-zakót.

Szombat este döcögősen indult a Barcelona számára a spanyol bajnokság, ám Messi vezérletével végül sima győzelem kerekedett ki az Alavés elleni összecsapásból – ha lemaradtál volna az argentin támadó zseniális találatáról, itt megnézheted –, vasárnap éjszaka pedig az ősi rivális Real Madrid is megkezdi szereplését a La Ligában.

Mint ismert, rosszul indult a Zinédina Zidane és a Cristiano Ronaldo nélküli éra a királyi gárdánál, hiszen szerdán csúnyán kikapott az Atlético Madridtól az UEFA Európai Szuperkupában, a Getafe azonban ideális ellenfél lehet arra, hogy Modricék javítsanak hazai közönség előtt – érdekesség, hogy Bernd Schuster 2007-es szerepvállalása óta Julen Lopetegui az első olyan vezetőedző a Realnál, aki vereséggel kezdett tétmeccsen.

„Győzelem vagy átigazolási piac” – ezzel a felütéssel kezdi beharangozóját az AS. A neves spanyol sportlap szerint Lopetegui máris nyomás alatt indul a bajnokságban, ha pedig nem sikerül behúzni a Getafe elleni meccset, akkor egyértelműen erősítésre szorul a királyi gárda az átigazolási piac zárásáig.

Csodálatos keretünk van, amiben megvan a potenciál ahhoz, hogy nagyszerű csapatunk legyen és biztos vagyok benne, hogy így is lesz. Az összes trófeáért harcolni fogunk azokkal a játékosokkal, akik a rendelkezésünkre állnak, teljes mértékben megbízunk bennük. Az igazolásokról nem a szakmai stáb dönt, hanem a vezetőség, mi csak is arra koncentrálunk, hogy minden meccset megnyerjünk – nyilatkozta Lopetegui a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A spanyol tréner dicsérte a vasárnapi ellenfelet, amely az előző idényben a nyolcadik helyen végzett, a nyári átigazolási szezonban pedig megszerezte többek között a Sevilla korábbi kapusát, David Soriát, Nemanja Makszimovicsot a Valenciától, Ivan Alejót az Eibartól, Vitorino Antunest a Dinamo Kijevtől, vagy éppen Leandro Cabrerát a Crotonétól, miközben az alapemberek közül senki sem távozott.

A spanyol lapok szerint Courtois fog kezdeni vasárnap. Fotó: Mike Kireev/NurPhoto

Figyeltem az előszezonjukat, jól ment nekik a játék. Jelenleg több egyénileg is kiemelkedő játékos alkotja a keretüket, mint az előző kiírásban. Az edzőjük és a játékkoncepciójuk nem változott, de ettől függetlenül nem szabad félvállról vennünk a mérkőzést – tette hozzá Lopetegui.

A Mundo Deportivo szerint a Real-kezdőbe Keylor Navas helyett a nyáron igazolt belga sztárkapus, Thibaut Courtois fog szerepelni, Asensio pedig a kispadra szorul ismét.

A 22.15-kor kezdődő mérkőzést a Spíler 2 TV élőben közvetíti.

A várható kezdőcsapatok. Fotó: Mundo Deportivo

címlapfotó: AFP / JAVIER SORIANO

Olvasói sztorik