NB I

Megvan a DVTK első győzelme, a Haladás volt az áldozat

Tóth Barnabás góljával nyert a miskolci csapat az emberhátrányba kerülő szombathelyiek ellen.

NB I, 5. forduló

Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Diósgyőr, DVTK Stadion. Játékvezető: Andó-Szabó.
DVTK: Antal – Sesztakov, Brkovics, Karan, Tamás M. – Tóth Ba., Tajti M., Hasani (Lipták, 80.) – Vernes (Joannidisz, 67.), Mihajlovics (Bacsa, 50.), Forgács. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Haladás: Király – Schimmer (Halmosi, 73.), Kolcák, Tamás, Bosnjak – Habovda, Grumics – Mészáros, Kovács (Bambgoye, 59.), Németh– Rabusic (Rácz, 78.). Vezetőedző: Michal Hipp.
Gólszerző: Tóth Ba. (36.)
Kiállítva: Grumics (69.)

Továbbra is az első győzelem reményében lépett pályára a Diósgyőri VTK, amely keretében továbbra sem szerepelt a két száműzött labdarúgó, Busai Attila és Ugrai Roland.

Az első félidő egyetlen valamire való helyzetéből gól is született, a 36. percben Vernes szabadrúgása után Tóth Barnabás fejelt a bal alsóba, 1-0. A vendég részről Kovács lövését jegyezhettük fel a 15. percben, ám ezen kívül döcögött a Haladás támadójátéka, igaz a gólon kívül a hazaiak is csupán egy másik Tóth-fejessel veszélyeztettek. Felejthető első negyvenöt perc volt.

A fordulás után Rabusic lábában volt az egyenlítés, a 67. percben tizenöt méterről vette célba a bal felsőt, de Antal nagyot védett, a szögletből pedig kis híján Bambgoye fejelt gólt, de megúszta a DVTK. A 69. percben emberhátrányba került a Haladás, Grumics a nyilvánvaló gólhelyzetben kilépő Tóthot akasztotta, ezért járt a piros lap.

Emberhátrányban is majdnem összejött az egyenlítés, a 77. percben Bosnjak szabadrúgásánál ismét a DVTK-kapus bravúrozott, így maradt az 1-0.

Olvasói sztorik